Antena 3 CNN Externe Scandalul alimentar se extinde. Carne de cal a fost descoperită în lasagna, în Elveţia

Scandalul alimentar se extinde. Carne de cal a fost descoperită în lasagna, în Elveţia

Scandalul alimentar se extinde. Carne de cal a fost descoperită în lasagna, în Elveţia
Sursa foto: Foto: commons.wikimedia.org
de M.Z.    |    13 Feb 2013   •   20:08

Carne de cal a fost descoperită în produse lasagna, în Elveţia, anunţă grupul de distribuţie elveţian Coop, citat de AFP.

Coop a retras, "din motive de precauţie", lasagna fabricate de compania franceză Comigel.

"O analiză a produselor a fost decisă pentru a şti dacă livrările realizate de Comigel au probleme", a declarat un purtător de cuvânt al Coop, informează Mediafax.
Producătorul francez Comigel, cu sediul la Metz (estul Franţei), specializat în fabricarea preparatelor congelate, a realizat produse de tip lasagna cu marca Findus, vândute în Marea Britanie, care trebuia să fie din carne de vită şi, de fapt, conţineau carne de cal.

Grupul Coop percizează că va continua vânzarea produselor de tip lasagna ale altor mărci, în special ale mărcii Findus Suisse, al cărei proprietar, gigantul agroalimentar Nestle a certificat în acest weekend că produsele sale sunt fabricate din carne de vită elveţiană. Nestle, pentru o anumită perioadă proprietar al mărcii Findus, a revândut-o în 2000 cu excepţia filialei elveţiene.

Miniştrii europeni ai Agriculturii se reunesc miercuri seară la Bruxelles, pentru a stabili măsurile care trebuie luate la nivelul Uniunii Europene în cazul scandalului cărnii de cal. Reuniunea de miercuri este prezentată ca "informală" şi nu sunt aşteptate măsuri concrete.

Produse etichetate greşit au fost găsite şi în Franţa, iar suspiciuni există şi în Germania.
   
Scandalul din Marea Britanie s-a amplificat la începutul săptămânii trecute, când compania britanică de congelare Findus a recunoscut că, de aproximativ şase luni, există probleme cu pachete de carne care ar fi trebuit să fi fost de vită şi care erau livrate de producătorul francez Comigel.

Producătorul francez Comigel a precizat că unele dintre pachetele destinate lasagna livrate companiei Findus conţineau carne de cal în proporţie de 99 - 100 %. Comigel alimentează numeroase lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie. Există suspiciuni că o parte din carnea de cal provenea din România.




×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close