Antena 3 CNN Externe Scandalul continuă. Carne de cal, în produsele Auchan din Portugalia

Scandalul continuă. Carne de cal, în produsele Auchan din Portugalia

Scandalul continuă. Carne de cal, în produsele Auchan din Portugalia
Sursa foto: Foto: postsfreshmeatsanddeli.com/
05 Mar 2013   •   09:31
Chiftele din carne şi hamburgeri vânduţi în Portugalia de grupul fracez de distribuţie Auchan şi lasagna vândută de grupul spaniol El Corte Ingles conţin urme de carne de cal nedeclarată, informează AFP.

Printre cele 30 de eşantioane cumpărate la 20 februarie de asociaţia Deco, ce le-a analizat ulterior într-un laborator, "trei conţineau ADN de cal".

"Am detectat urme (mai mici de 1 la sută) în hamburgeri Auchan şi chifetele din carne Polegar", marca produselor cu preţ mic ale grupului francez în Portugalia, a afirmat Deco, adăugând că "în ceea ce priveşte lasagna El Corte Ingles, prezenţa ADN-ului era mai mare: între 1 şi 5 la sută".

"Cazul evocat se referă la un furnizor portughez care nu aproviziona decât lanţul portughez al Auchan", a precizat în numele Auchan Portugalia Joao Paulo Velez, responsabilul unei agenţii de comunicare.

Scandalul cărnii de cal prezentată drept vită, care afectează mai multe ţări europene, a cuprins Portugalia la 19 ianuarie, când grupul agroalimentar Nestle a decis să retragă de la vânzare lasagna destinată restaurantelor.




×
Subiecte în articol: carne de cal scandal carne
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close