Antena 3 CNN Externe Scandalul de la Teatrul Balşoi continuă. Una din vedetele baletului a recunoscut că a coordonat atacul cu acid

Scandalul de la Teatrul Balşoi continuă. Una din vedetele baletului a recunoscut că a coordonat atacul cu acid

Scandalul de la Teatrul Balşoi continuă. Una din vedetele baletului a recunoscut că a coordonat atacul cu acid
de O.P.    |    06 Mar 2013   •   11:35

Balerinul Pavel Dmitrichenk, o vedetă a Teatrului Balşoi din Moscova, presupusul coordonator al atacului cu acid asupra directorului artistic al instituţiei moscovite, şi-a recunoscut vinovăţia în acest caz, alături de autorul agresiunii şi de un şofer, a anunţat, miercuri, poliţia din Moscova.
  
Foiletonul macabru care agită baletul rusesc de la Balşoi a avut parte de un epilog spectaculos în noaptea de marţi spre miercuri, odată cu mărturisirile făcute de cei trei suspecţi arestaţi, informează lefigaro.fr.
  
Balerinul Pavel Dmitrichenko a fost arestat alături de autorul efectiv al atacului, Iuri Zaruţki, şi de un şofer.
  
"Poliţia din Moscova l-a arestat pe presupusul organizator al atacului, Pavel Dmitrichenko, pe autorul agresiunii, Iuri Zaruţki, şi pe şoferul Andrei Lipatov, care l-a dus pe agresor la locul unde s-a produs infracţiunea", se afirmă în comunicatul emis de poliţia din Moscova. "Toţi trei şi-au recunoscut vinovăţia. Ancheta continuă pentru a clarifica toate circumstanţele în care s-a produs infracţiunea", au adăugat poliţiştii moscoviţi.
  
Serghei Filin, directorul artistic al Teatrului Balşoi, numit în această funcţie în 2011, a fost atacat cu acid de o persoană necunoscută pe 17 ianuarie la parterul imobilului în care locuia, la Moscova. Filin a suferit arsuri de gradul al treilea în zona feţei şi a ochilor. Artistul a suferit deja mai multe intervenţii chirurgicale la Moscova şi se află în prezent în Germania pentru a-şi continua tratamentul.
  
El a asociat imediat acest atac cu activitatea lui profesională, o pistă privilegiată şi de poliţia moscovită.

×
Parteneri
Bilete de avion gratuite pentru copii, de la TAROM, de 1 iunie
x close