Antena 3 CNN Externe Scandalul interceptărilor din Marea Britanie: Premierul britanic, David Cameron, audiat

Scandalul interceptărilor din Marea Britanie: Premierul britanic, David Cameron, audiat

Scandalul interceptărilor din Marea Britanie: Premierul britanic, David Cameron, audiat
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Iul 2011   •   09:22

Scandalul interceptărilor din Marea Britanie şi-a consumat un nou episod. David Cameron a apărut în faţa Parlamentului unde şi-a susţinut nevinovăţia în faţa opoziţiei laburiste. Cu toate că premierul britanic a încercat să arunce responsabilitate acţiunilor ilegale ale tabloidului News of the World în spate adversarilor săi politici, sondajele de opinie arătă faptul că popularitatrea liderului de la Londra este în scădere.

David Cameron s-a întors mai devreme din vizita oficială pe care o făcea în Africa de Sud ca să dea explicaţii în cazul interceptărilor telefonice din Marea Britanie. Premierul conservator a fost supus unui tir de întrebări incomode din partea membrilor opoziţiei. În timpul audierilor, el a negat orice implicare în scandal.

Premierul a spus că predecesorii săi au avut o relaţie mult mai strânsă cu editorul News of the World Rebekah Brooks decât cea pe care a avut-o el.

Dacă David Cameron a scăzut mult în sondaje după izbucnirea scadalului, magnatul Rupert Murdoch a ajuns subiect de glumă în Marea Britanie, în urma audierile din Parlament.

Scandalul interceptărilor ilegale a scos la iveală că peste 4.000 de persoane au avut de suferit în urma acţiunilor întreprinse de jurnaliştii de la publicaţiile aparţinând companiei News International.

×
Subiecte în articol: David Cameron Marea Britanie scandal
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close