Antena 3 CNN Externe Scandalul sexual în care este implicat directorul FMI, instrumentat de Wall Street

Scandalul sexual în care este implicat directorul FMI, instrumentat de Wall Street

Scandalul sexual în care este implicat directorul FMI, instrumentat de Wall Street
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Mai 2011   •   12:45
Controverse în jurul scandalului în care este implicat şeful FMI. În timp ce apropiaţii şi angajatorii femeii care susţine că a fost agresată îi iau apărarea acesteia şi susţin că este un angajat model, cunoscutul economist rus Mihail Hazin lansează o nouă ipoteză. Acesta susţine că Dominique Strauss-Kahn ar putea fi vicitima magnaţilor de pe Wall Street şi că scandalul sexual nu ar fi decât o răzbunare în urma demersurilor acestuia de a reforma întregul sistem financiar modern, transmite Agerpres.

Economistul rus aminteşte de sesiunea comună a Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a Băncii Mondiale (BM), care a avut loc în urmă cu o lună, şi în cadrul căreia DSK a pus la îndoială utilitatea menţinerii aşa-numitului “Consens de la Washington”, o suprastructură ideologică a modelului financiar modern, care funcţionează de 30 de ani.

Directorul FMI a afirmat la acea dată că acest „Consens de la Washington” şi-a epuizat potenţialul şi că ar fi necesară înlocuirea lui. Respingerea de către Strauss Kahn a acestui consens reprezintă recunoaşterea faptului că sistemul financiar modern nu mai poate acţiona conform cutumelor de până acum, explică expertul rus.

“Sectorul financiar, în general, a fost foarte nemulţumit de această abordare şi s-a decis să lovească în renegat, care i-a pus în pericol privilegiile şi profiturile obişnuite”, a
declarat Mihail Hazin, adăugând că “în tradiţia SUA, această lovitură este suficientă pentru a-l obliga pe DSK să demisioneze din post”.

După scandalul legat de tentativa de viol declaraţiile făcute anterior de DSK nu vor mai avea nicio valoare”, arată economistul rus.

Hazin a amintit şi de scandalul din jurul guvernatorului New York-ului, fostul procuror Eliot Laurence Spitzer, care a avut loc în urmă cu trei ani. La acea vreme, Wall Street-ul i-a dat acestuia trei zile pentru a demisiona din cauza unei legături cu o prostituată.

Mai târziu, s-a lămurit că nu era vorba de o aventură de o seară, ci de o relaţie de zece ani, despre care ştia multă lume”, a precizat expertul rus.

 




×
Subiecte în articol: Wall Street FMI Dominique Strauss-Kahn
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close