Antena 3 Externe Scandalul sexual în care este implicat directorul FMI, instrumentat de Wall Street

Scandalul sexual în care este implicat directorul FMI, instrumentat de Wall Street

de Antena3.ro    |    17 Mai 2011   •   12:45
Scandalul sexual în care este implicat directorul FMI, instrumentat de Wall Street
Sursa foto: Foto: Intact Images
Controverse în jurul scandalului în care este implicat şeful FMI. În timp ce apropiaţii şi angajatorii femeii care susţine că a fost agresată îi iau apărarea acesteia şi susţin că este un angajat model, cunoscutul economist rus Mihail Hazin lansează o nouă ipoteză. Acesta susţine că Dominique Strauss-Kahn ar putea fi vicitima magnaţilor de pe Wall Street şi că scandalul sexual nu ar fi decât o răzbunare în urma demersurilor acestuia de a reforma întregul sistem financiar modern, transmite Agerpres.

Economistul rus aminteşte de sesiunea comună a Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a Băncii Mondiale (BM), care a avut loc în urmă cu o lună, şi în cadrul căreia DSK a pus la îndoială utilitatea menţinerii aşa-numitului “Consens de la Washington”, o suprastructură ideologică a modelului financiar modern, care funcţionează de 30 de ani.

Directorul FMI a afirmat la acea dată că acest „Consens de la Washington” şi-a epuizat potenţialul şi că ar fi necesară înlocuirea lui. Respingerea de către Strauss Kahn a acestui consens reprezintă recunoaşterea faptului că sistemul financiar modern nu mai poate acţiona conform cutumelor de până acum, explică expertul rus.

“Sectorul financiar, în general, a fost foarte nemulţumit de această abordare şi s-a decis să lovească în renegat, care i-a pus în pericol privilegiile şi profiturile obişnuite”, a
declarat Mihail Hazin, adăugând că “în tradiţia SUA, această lovitură este suficientă pentru a-l obliga pe DSK să demisioneze din post”.

După scandalul legat de tentativa de viol declaraţiile făcute anterior de DSK nu vor mai avea nicio valoare”, arată economistul rus.

Hazin a amintit şi de scandalul din jurul guvernatorului New York-ului, fostul procuror Eliot Laurence Spitzer, care a avut loc în urmă cu trei ani. La acea vreme, Wall Street-ul i-a dat acestuia trei zile pentru a demisiona din cauza unei legături cu o prostituată.

Mai târziu, s-a lămurit că nu era vorba de o aventură de o seară, ci de o relaţie de zece ani, despre care ştia multă lume”, a precizat expertul rus.

 
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close