Antena 3 CNN Externe Scandalul spionajului american ia amploare. NSA, acuzată că a interceptat comunicaţiile telefonice a 35 de lideri ai lumii

Scandalul spionajului american ia amploare. NSA, acuzată că a interceptat comunicaţiile telefonice a 35 de lideri ai lumii

Scandalul spionajului american ia amploare. NSA, acuzată că a interceptat comunicaţiile telefonice a 35 de lideri ai lumii
de M.T.    |    25 Oct 2013   •   07:51

Un oficial al administraţiei americane a transmis numerele de telefon a 35 de lideri ai planetei Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate (NSA), care le-a pus sub ascultare, a dezvăluit, joi, The Guardian citând documente oferite de Edward Snowden, potrivit Mediafax.

Noile dezvăluiri au apărut în contextul în care relaţiile dintre Statele Unite şi aliaţii săi europeni sunt deja foarte încordate, în special după ce Germania s-a arătat scandalizată de informaţiile referitoare la o posibilă supraveghere de către SUA a telefonului mobil al cancelarului Angela Merkel.

Potrivit noilor documente publicate în cotidianul britanic, NSA „a interceptat convorbirile telefonice a 35 de lideri ai planetei, după ce un oficial al administraţiei americane i-a transmis numerele de telefon".

Documentul intern citat de The Guardian, care datează din 27 octombrie 2006, NSA „încurajează oficiali de rang înalt din cadrul Executivului să partajeze agendele lor de adrese cu agenţia".

Unul dintre aceşti oficiali a transmis NSA „200 de numere, dintre care 35 ale liderilor planetei", se arată într-un document al agenţiei. Totuşi, ei subliniază că aceste interceptări au dat puţine rezultate.

The Guardian a contactat administraţia Obama în legătură cu acest document, dar aceasta a refuzat să comenteze.


×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close