Antena 3 CNN Externe Scandalul uriaş care poate izbucni la Vatican. Preoţi PEDOFILI, în conclavul care îl alege pe viitorul papă

Scandalul uriaş care poate izbucni la Vatican. Preoţi PEDOFILI, în conclavul care îl alege pe viitorul papă

Scandalul uriaş care poate izbucni la Vatican. Preoţi PEDOFILI, în conclavul care îl alege pe viitorul papă
de O.P.    |    05 Mar 2013   •   06:11

Discuţiile cardinalilor cu privire la alegerea noului Papă s-au terminat fără a se stabili data oficială a conclavului, din cauza absenţei a 12 membri cu drept de vot, ce vor sosi, cel mai probabil, astăzi la Vatican. Scandalul e pe cale să ibucnească, după ce un ONG din Roma susţine că printre cardinalii din conclav se află şi clerici care au molestat copii.

Prima zi de discuţii cu privire la conclav s-a terminat fără stabilirea unei date oficiale pentru alegerea succesorului Papei Benedict al 16-lea. În timp ce sistemul de alegere a Papei se va desfăşura în secret, credincioşii şi-au exprimat deja preferinţele pentru favoriţii la tronul Vaticanului.

În timpul reuniunilor cardinalilor, o organizaţie nonguvernamentală din Roma a susţinut o conferinţă de presă pentru a avertiza că un grup de cardinali din conclav sunt acuzaţi că au molestat copii.

DAVID CLOHESSY, preşedintele asociaţiei: "Prezenţa lor vizibilă în alegerea noului Papă pătează acest proces. Este dificil, cred eu, pentru catolici şi, mai ales, pentru victime să aibă încredere în acest proces ştiind că mulţi dintre cei implicaţi sunt compromişi din punct de vedere moral".

Deşi data oficială a conclavului nu a fost stabilită, noul Suveran Pontif ar putea fi ales înainte de intrarea în Săptămâna Sfântă, susţin cardinalii cu drept de vot.



×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close