Antena 3 CNN Externe Scandalul uriaş în care sunt implicaţi cei mai mari LIDERI europeni. "Ştiau despre tot!"

Scandalul uriaş în care sunt implicaţi cei mai mari LIDERI europeni. "Ştiau despre tot!"

Scandalul uriaş în care sunt implicaţi cei mai mari LIDERI europeni. "Ştiau despre tot!"
de O.P.    |    03 Iul 2013   •   13:06

Scandalul PRISM continua sa faca valuri. Pe langa internautii din intreaga lume, tinte ale spionajului american coordonat de NSA, aceeasi agentie de securitate care a pus la punct programul Echelon in anii 1970, au fost Uniunea Europeana si tarile ei membre.

Incepand de sambata, cand saptamanalul german Der Spiegel a facut aceste dezvaluiri, liderii UE se declara, rand pe rand, indignati de actiunile „prietenului” lor de peste Ocean. Desi erau la curent cu aceste activitati ale SUA.

Pozitia adopata de liderii europeni este deplasata, pentru ca „ei stiu de ani de zile ca sunt spionati”, afirma Herve Schauer, administrator al Clusif, Clubul pentru securitate informatica, structura ce regrupeaza sute de intreprinderi de high-tech prezente in Franta, inclusiv gigantii americani.

„Serviciile europene de spionau stiau de foarte mult timp si liderii lor de asemenea”, subscrie Gerome Billois, expert al cabinetului francez Solucom. El nu crede sa existe vreun guvern in UE care sa nu fi avut habar de programul PRISM, scrie incomemagazine.ro.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close