Antena 3 CNN Externe Scânteia care poate arunca în aer stabilitatea Europei. Cea mai nouă formaţiune şi-a declarat INDEPENDENŢA

Scânteia care poate arunca în aer stabilitatea Europei. Cea mai nouă formaţiune şi-a declarat INDEPENDENŢA

Scânteia care poate arunca în aer stabilitatea Europei. Cea mai nouă formaţiune şi-a declarat INDEPENDENŢA
de O.P.    |    15 Ian 2013   •   10:57

Orice schimbare, oricât de mică, poate avea ecouri cutremurătoare. Pentru o Europă şi aşa măcinată de tsunamiul crizei economice, declaraţia de independenţă a formaţiunilor separatiste catalane CiU şi ERC vine ca un nou factor de stres, scrie Independent Online.

 Aceste două formaţiuni vor să depundă declaraţia de independenţă în legislativul regional pe data de 23 ianuarie. Însă spaniolii din partidul aflat la guvernare dau asigurări liderilor europeni că această declaraţie de independenţă NU va fi adoptată.

În declaraţia de independenţă catalanii cer ca regiunea din partea de nord-est a ţării să devină stat independent, deoarece această parte este deja o entitate suverană.

Astfel, în viitorul apropiat, Catalonia va fi un stat nou, care va lua parte în "construcţia europeană".

Cu toate că guvernul de la Madrid încearcă să înăbuşe aceste încercări ale catalanilor, liderii acestora din urmă nu se declară deloc intimidaţi, ci sunt gata să "lupte" pentru ţelul lor suprem.





×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close