Antena 3 CNN Externe Scenariu de coșmar în alegerile din Statele Unite: Disputa ajunge la Curtea Supremă, într-un complet de opt judecători

Scenariu de coșmar în alegerile din Statele Unite: Disputa ajunge la Curtea Supremă, într-un complet de opt judecători

Scenariu de coșmar în alegerile din Statele Unite: Disputa ajunge la Curtea Supremă, într-un complet de opt judecători
04 Noi 2016   •   11:10

Ce s-ar întâmpla dacă Statele Unite s-ar trezi după al doilea tur de scrutin din alegerile prezidențiale fără rezultat concret? New York Post a publicat un articol în care a explicat care ar fi consecințele unui astfel de rezultat strâns.

Există un precedent, din anul 2000, când disputa prezidențială a fost clarificată la Curtea Supremă, de un complet de nouă judecători. Aceștia au decis că George W. Bush este câștigător și, indiferent cât de controversată a fost decizia, lucrurile s-au clarificat.

În acest moment, însă, aceeași instanță are opt judecători și există riscul ca nici această instanță să nu poată decide cine este câștigător.

Mai mulți profesori și academicieni susțin că un astfel de scenariu ar fi “un adevărat coșmar”, dar au explicat că nu poate fi ignorată această posibilitate.

Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii este instanța supremă a puterii judecătorești a Statelor Unite ale Americii și este singura curte de justiție instituită prin Constituție (curțile inferioare sunt instituite de puterea legislativă).

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close