Antena 3 CNN Externe Scenariul incredibil prin care Donald Trump ar putea ajunge președintele SUA

Scenariul incredibil prin care Donald Trump ar putea ajunge președintele SUA

Scenariul incredibil prin care Donald Trump ar putea ajunge președintele SUA
03 Noi 2016   •   09:49

Donald Trump joacă un rol mai periculos decât lasă să se înțeleagă. Trump recunoaște că s-ar putea să piardă și chiar a făcut un apel la electoratul din Florida să “nu creadă” sondajele.

“Mai bine considerați că sunt în urmă, trebuie să ieșiți la vot, nu vrem să o dăm în bară acum”, a spus Trump electoratului său, conform Independent.

Dar asta înseamnă, desigur, că încă mai crede că are o șansă reală de a câștiga.

Și adevărul este că orice se poate întâmpla într-o astfel de competiție.

Donald Trump face campanie pentru a ajunge în Casa Albă exact în ziua în care o femeie a anunțat că va ieși public și îl va acuza de viol.

Femeia susține că a fost violată când avea doar 13 ani, de către actualul candidat republican pentru Casa Albă.

Dar cifrele sondajelor și partidelor sunt mult mai delicate decât se știe. Cel mai recent sondaj ABC / Washington Post a concluzionat că există o diferență de un singur procent între cei doi candidați pentru Casa Albă.

Și este o evoluție impresionantă, având în vedere că Hillary Clinton avea un avans de 12 puncte în primul sondaj realizat la începutul campaniei.

Aceleași surse de sondare arată că cei doi candidați sunt susținuți și din interiorul partidelor la fel de puternic – 85% dintre membri și simpatizanți își susțin candidatul.

Situația poate fi mai periculoasă pentru Hillary Clinton în unele state, notează Independent. În state în care democrații nu își fac probleme de obicei, finanațatorii de partid au vărsat sume foarte mari de bani, pentru a câștiga susținere.

Și această idee are sens doar dacă luăm în considerare că echipa lui Trump și-a extins resursele și în aceste state. Dacă va reuși să spargă și aceste zone, Trump ar putea întoarce rezultatul chiar și în ziua votului.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close