Antena 3 CNN Externe Scene ÎNGROZITOARE! Doi poliţişti şterg pe jos cu o femeie de culoare: "Sunt însărcinată. Te rog, opreşte-te!"

Scene ÎNGROZITOARE! Doi poliţişti şterg pe jos cu o femeie de culoare: "Sunt însărcinată. Te rog, opreşte-te!"

Scene ÎNGROZITOARE! Doi poliţişti şterg pe jos cu o femeie de culoare: "Sunt însărcinată. Te rog, opreşte-te!"
Sursa foto: foto: Captură Youtube
01 Iun 2015   •   15:44

Un video înregistrat pe camera de vedere a maşinii poliţiştilor din California, arată cum o femeie însărcinată în luna a opta este bruscată şi arestată pentru că a refuzat să se identifice în faţa oamenilor legii, deşi avea tot dreptul să facă asta.

"Chiar dacă un ofiţer efectuează o investigaţie, în California, spre deosebire de alte state, nu poate cere unei o persoane să se identifice fără motiv" a declarat Adrienna Wong, avocat personal al fundaţiei ACLU din California de Sud, într-un comunicat de presă.

Video a fost înregistrat în data de 26 ianuarie şi arată cum un ofiţer de poliţie al Departamentului Barstow, răspunde unei plângeri făcută de un angajat al şcolii Crestline Elementary School, pentru a investiga o plângere făcută de acesta.

În momentul în care poiliţistul ajunge la locul faptei, în video se poate auzi cum angajatul se plânge că femeia însărcinată a condus neadecvat în parcarea şcolii. ACLU SoCal a identificat femeia ca fiind Charlena Michelle Cooks.

Cea care a făcut reclamaţia a declarat că aceasta nu numai că mergea cu viteză în parcarea şcolii, dar a şi confruntat-o în momentul în care i-a atras atenţia.

"A ieşit din maşină, mi-a lovit geamurile şi a început să ţipe la mine", femeia ]nsărcinată poate fi auzită când le spune poliţiştilor că "a speriat-o de moarte".

Ofiţerii i-au spus femeii care a reclamat incidentul că nu există dovezi "că a fost comisă vreo faptă gravă", dar că vor sta de vorbă cu Michelle.

Charlena Michelle Cooks, însărcinată în luna a opta, poate fi auzită când le spune poliţiştilor că a fost la şcoală pentru a-şi lăsa fiica, care este în clasa a doua. Ea a recunoscut că femeia a depus o plângere pe numele ei, dar nu a recunoscut că i-ar fi lovit maşina.

"A chemat poliţia fără niciun motiv", a declarat aceasta. "Ar trebui să mă simt ameninţată pntru că ea este albă? Acesta este un motiv pentru care mă poate ameninţa?"

Poliţistul i-a cerut în acel moment femeii să se identifice, dar aceasta a refuzat.

"Am dreptul să îţi cer să îmi spui numele", a spus poliţistul.

"Staţi să mă asigur", a fost răspunsul femeii, moment în care a scos telefonul pentru a-şi suna prietenul.

Ofiţerul a fost de acord să îi acorde două minute, timp în care poate cerceta dacă este legal ceea ce i-a cerut el, însă, între timp s-a răzgândit. Aşa că i-a dat răgaz femeii doar 20 de secunde. Imediat, împreună cu un alt ofiţer, au trântit-o la pâmânt pe femeia însărcinată în luna a opta.

"Te rog!", se aude cum strigă femeia. "Sunt însărcinată. Te rog, opreşte-te!"

Charlena Michelle Cooks a fost încătuşată în pofida rugăminţilor ei şi a fost pusă pe bancheta din spate a maşinii de poliţie.

"Nu am fost în viaţa mea atât de speriată", a declarat Charlena Michelle Cooks.

"Nu am crezut niciodată că se poate întâmpla asta. Le-a spus că sunt însărcinată, aşa că puteau acţiona cu mai multă grijă. Nu s-a întâmplat asta, dar am crezut că nu au vrut să mă doboare. Am simţit o presiune uriaşă în stomac în momentul în care am căzut şi aşteptam ca cineva să vină să mă ridice. Dar acei oameni trebuiau să mă ajute de fapt. Dar cine să mă apere când ei erau cei care mă atacau?"

Charlena Michelle Cooks a fost acuzată că s-a opus arestării.

"Ofiţerii din California nu ar trebui să folosească legea abuziv. Iar legea 148 le interzice  să aresteze pe cineva fără un motiv întemeiat, chiar dacă refuză să se identifice", a spus ea.

Un alt caz asemănător a fost scos la lumină după ce acest video a fost făcut public.

Acordul prevede 15.000 dolari în despăgubiri pentru femeia însărcinată şi un angajament ca ofiţerii să fie instruiţi pentru a nu mai exista situaţii în care persoane să fie arestate doar pentru că refuză să se legitimeze.

Bebeluşul lui Charlena Michelle Cooks este încă atent monitorizat pentru întârzieri de dezvoltare, în urma incidentului în care acesta a fost trântită la pâmânt de ofiţerii de poliţie. Ea a spus că nu ştie dacă va continua acţiunea în justiţie.

"Încă mai încerc să procesez tot ceea ce s-a întâmplat şi să rămân într-o stare bună de spirit. M-a simţi ca şi cum multe dintre drepturile pe care credeam că le am, mi-au fost luate."

×
Subiecte în articol: Politie california
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close