Antena 3 CNN Externe Schimb de prizonieri în Siria: 2130 de rebeli contra 43 de "pelerini" iranieni

Schimb de prizonieri în Siria: 2130 de rebeli contra 43 de "pelerini" iranieni

Schimb de prizonieri în Siria: 2130 de rebeli contra 43 de "pelerini" iranieni
09 Ian 2013   •   14:57

Rebelii sirieni au eliberat 48 de prizonieri iranieni, ţinuţi captivi din luna august, anul trecut, ca urmare a unei înţelegeri stabilite la Damasc, de schimb de prizonieri, relatează televiziunea de stat iraniană.
În schimbul eliberării celor 48 de iranieni, se aşteaptă ca guvernul sirian să confirme punerea în libertate a 2130 de rebeli, combatanţi ai opoziţiei.

Rebelii pretind că iranienii au fost prinşi în timp ce desfăşurau operaţiuni de sprijinire a regimului Assad, în timp ce Teheranul susţine că aceştia erau militari în retragere, aflaţi în pelerinaj, în zona din sud-estul Damascului.

Armata Siriană Liberă susţine că deţine informaţii, care dovedesc faptul că "pelerinii" erau de fapt militari de elită ai Gărzilor Revoluţionare iraniene, infiltraţi în Siria pentru a ajuta forţele fidele preşedintelui Bashar al-Assad.

O organizaţie umanitară din Turcia, HRF (Fundaţia de Asistenţă Umanitară), a transmis că schimbul de prizonieri dintre cele două părţi va avea loc în cursul zilei de azi.

"Cei mai mulţi prizonieri eliberaţi de guvernul sirian sunt civili, dar printre ei se numără şi câţiva cetăţeni turci", a declarat pentru Reuters, Osman Atalay, membru al acestei organizaţii.
HRF este un grup non-profit, cu sediul la Ankara, care în trecut, a mai fost implicat în negocierile pentru eliberarea cetăţenilor turci şi sirieni, deţinuţi de regimul Assad.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close