Antena 3 CNN Externe Schimbări importante în una din cele mai puternice ţări din Europa. "Situaţia a devenit explozivă în câteva ore"

Schimbări importante în una din cele mai puternice ţări din Europa. "Situaţia a devenit explozivă în câteva ore"

Schimbări importante în una din cele mai puternice ţări din Europa. "Situaţia a devenit explozivă în câteva ore"
de O.P.    |    26 Aug 2014   •   06:36

La Paris este aşteptată, astăzi, lista noului guvern, care va fi condus tot de Manuel Valls. Din cabinet nu vor mai face parte foştii miniştri ai economiei şi educaţiei, ale căror critici au dus la demisia guvernului. Cu ei s-a solidarizat şi ministrul culturii, care a declarat că nu vrea să rămână în funcţie.

Criza guvernamentala a fost declanşată de criticile ministrului economiei, Arnaud Montebourg, la adresa politicii de austeritate a executivului francez. Reprezentant al aripii stângi din partidul socialist, Montebourg susţine că prioritatea executivului trebuie să fie relansarea economiei şi nu echilibrul bugetar.

Presa franceză scrie că premierul Manuel Valls i-a cerut preşedintelui François Hollande să aleagă între el şi Montebourg. Iar Hollande a ales să-l menţină pe Valls şi să continue actuala politică economică, deşi popularitatea sa este în cădere liberă.

În schimb, miniştrii educaţiei şi culturii, şi ei exponenţi ai stângii socialiste, s-au solidarizat cu colegul lor de la economie.

Potrivit cotidianului Le Monde, în doar cîteva ore, situaţia politică din Franţa a devenit explozivă. Jurnaliştii consideră că remanierea guvernului, după numai cinci luni, este ultima şansă a lui Hollande de a se redresa după un mandat marcat de eşecuri. â

Preşedintele riscă să piardă majoritatea guvernamentală din parlament. Ecologiştii i-au retras deja sprijinul, în timp ce opoziţia de centru-dreapta şi extrema stângă cer alegeri anticipate.



×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close