Antena 3 CNN Externe Schimbările climatice vor provoca migraţii ale populaţiei

Schimbările climatice vor provoca migraţii ale populaţiei

Schimbările climatice vor provoca migraţii ale populaţiei
09 Oct 2008   •   11:59

Dezastrele naturale provocate de schimbările climatice vor determina migraţii în masă ale populaţiei. Zeci de milioane de oameni vor părăsi locuinţele în deceniile următoare. Acesta este părerea oamenilor de ştiinţă din lumea întreagă.
?Toţi indicatorii demonstrează că ne confruntăm cu o problemă foarte serioasă la nivel mondial? a declarat pentru Reuters Janos Bogardi, director al Institutului mediului şi al securităţii omului de la Universitatea Naţiunilor Unite.
Experţii estimează că până în 2050, aproximativ 200 de milioane de oameni se vor muta din cauza problemelor de mediu, adică echivalentul a două treimi din populaţia actuală a SUA. Aceasta este concluzia unui document elaborat de experţii universităţii.
Potrivit estimărilor făcute de Janos Bogardi, numărul celor care şi-au părăsit locuinţa din cauza schimbărilor negative ale mediului este cuprins între 25 şi 27 de milioane. Spre deosebire de refugiaţii politici, aceştia se mută în alte oraşe ale propriei ţări. A mai adăugat că este extrem de important să se determine numărul exact al persoanelor care sunt forţate să se mute din cauza schimbărilor climatice pentru a se putea lua măsuri în acest sens.
În trecut, acest tip de migraţii purtau numele de "migraţii economice". Termenul făcea referire în special la oamenii care îşi părăseau domiciliul pentru că nu puteau găsi o muncă pentru a se întreţine.
În perioada 9-11 octombrie, 80 de experţi din lumea întreagă s-au întrunit la Bonn unde discută problema migraţiilor provocate de schimbările climatice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: incalzire globala
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close