Antena 3 CNN Externe Scholz o apără pe Merkel în fața criticilor aduse încercărilor sale de reconciliere cu Rusia

Scholz o apără pe Merkel în fața criticilor aduse încercărilor sale de reconciliere cu Rusia

Cancelarul german Olaf Scholz a fost de acord în principiu cu politica de reconciliere a predecesoarei sale Angela Merkel cu Rusia.

Scholz o apără pe  Merkel în fața criticilor aduse încercărilor sale de reconciliere cu Rusia
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    19 Iun 2022   •   15:40

"O încercare de reconciliere nu poate fi niciodată greșită, precum și o încercare de a găsi în mod pașnic un limbaj comun. Mă văd aproape de predecesorul meu", a spus Scholz.

Politicianul SPD evaluează însă politica energetică față de Rusia din ultimii ani într-un mod cu totul diferit: „Dar în politica economică germană a fost o greșeală că ne-am concentrat prea mult aprovizionarea cu energie în Rusia, fără a construi infrastructura necesară, astfel încât în în caz de urgență am putea schimba rapid cursul”.

În calitate de primar al Hamburgului, el însuși a susținut construirea de terminale pentru gaze naturale lichefiate pe coasta de nord a Germaniei.

Întrebat dacă asta înseamnă că nu a făcut nicio greșeală în politica Rusiei, cum a făcut Merkel, Scholz a spus: „Este o scurtare inacceptabilă a răspunsului meu. Am lucrat întotdeauna bine cu fostul cancelar federal”.

În urmă cu o săptămână, Merkel și-a apărat politica  față de Rusia și  refuzat să-și ceară scuze.

Scholz apără, de asemenea, decizia lui Merkel de a se opune procesului de intrare a Ucrainei în NATO din 2008.

"Criteriile pentru aderarea la NATO trebuie îndeplinite de fiecare stat care dorește să adere la alianță. Intrarea Ucrainei în NATO nu a fost pe ordinea de zi", a spus Scholz.

"Toată lumea știa asta, inclusiv președintele Rusiei. Este cu atât mai absurd că Putin și-a justificat atacul asupra Ucrainei prin faptul că, la un moment dat, Ucraina ar putea ajunge, într-un fel, brusc acolo", a adăugat el, potrivit Süddeutsche Zeitung.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close