Antena 3 CNN Externe Schulz: Ieşirea Greciei din zona euro nu înseamnă sfârşitul, ci începutul dezastrului

Schulz: Ieşirea Greciei din zona euro nu înseamnă sfârşitul, ci începutul dezastrului

Schulz: Ieşirea Greciei din zona euro nu înseamnă sfârşitul, ci începutul dezastrului
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    18 Mai 2012   •   10:50

O posibilă ieşire a Greciei din zona euro nu însemna sfârşitul unei evoluţii negative, ci "începutul unei evoluţii şi mai negative", a estimat, vineri, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, aflat la Atena.

"Mulţi consideră că ar fi sfârşitul unei evoluţii negative, în opinia mea ar fi începutul unei evoluţii şi mai negative. Nu am spus că această opinie nu există, dar o consider foarte riscantă", a declarat social-democratul german Martin Schulz, potrivit AFP.

În situaţia în care grecii vor ieşi din zona euro, "economia elenă se va prăbuşi în câteva zile", iar europenii vor trebui să-i vină în ajutor cu alte miliarde de euro, a atenţionat Schultz.

"Dar am impresia că nu s-a încercat totul" pentru stabilizarea politică şi relansarea economică a ţării, este de părere oficialul german.

În cursul zilei de vineri, Martin Schulz se va întâlni cu Alexis Tsipras, liderul partidului Syriza, stânga radicală, plasat pe locul doi la legislativele de la 6 mai şi care se bucură de multă popularitate în rândurile electoratului elen.

Şeful PE a apreciat drept puţin probabil că va fi în măsură să-l determine să-şi schimbe poziţia pe Tspipras, care respinge categoric politica de austeritate pe care o aplică Grecia din 2010.

Noile alegeri legislative din Grecia vor avea loc pe 17 iunie. Acest scrutin, al doilea în mai puţin de două luni, este crucial pentru ţară, având în vedere progresul stângii şi al partidelor extremiste şi antiausteritate care contestă măsurile de austeritate ale planului de ajutor internaţional acordat Greciei şi elaborat de creditorii ţării, CE, BCE şi FMI.

×
Subiecte în articol: Martin Schulz Grecia alegeri
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close