Antena 3 CNN Externe Mărturii șocante ale sclavelor ISIS: "M-a legat de mâini şi de picioare şi la ochi. Apoi m-a violat"

Mărturii șocante ale sclavelor ISIS: "M-a legat de mâini şi de picioare şi la ochi. Apoi m-a violat"

Mărturii șocante ale sclavelor ISIS: "M-a legat de mâini şi de picioare şi la ochi. Apoi m-a violat"
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    21 Ian 2016   •   10:00

Peste 5.000 de fete Yazidi au fost capturate de ISIS când jihadiştii au atacat oraşul Sinjar, din nordul Irakului, în august 2014.

Femeile, multe adolescente, au fost obligate să se uite cum militanţii ISIS le ucid familiile înainte de a fi vândute ca sclave sexuale.

Unele dintre ele au reuşit să scape şi au povestit clipele de groază prin care au trecut când au fost violate, abuzate şi torturate, relatează dailymail.co.uk.

Fotografa Seivan Salim, din Irak, a reuşit să câteva dintre fetele care au reușit să scape. Ea a realizat o serie de portere cu aceste fete în care ele poartă rochia de mireasă tradiţională Yazidi, simbol al purităţii.

Nasima, 22 de ani, capturată în august 2014 și ţinută captivă nouă luni, are o poveste impresionantă.

"Au venit la noi şi ne-au spus că ne lasă în pace, dar pe urmă ne-au ameninţat că ne decapitează dacă nu ne convertim la Islam. Ne-au lăsat să ne gândim şi iar ne-au spus că ne lasă să plecăm. În schimb, ne-au dus într-o şcoală şi ne-au luat toate bunurile. Au luat bărbaţii cu ei şi i-au împuşcat afară. În Mosul, au venit şeici şi emiri, care ne-au cumpărat. Am fost vândută unui bărbat din Tal Afar. Am fost forţată să mă căsătoresc cu el. În prima noapte, m-a legat de mâini şi de picioare şi la ochi. Apoi m-a violat. Nu am stat niciodată într-un singur loc. Ne tot mutam. Am încercat să fug de două ori, dar m-a prins şi m-a bătut trei zile la rând. Uneori stăteam câte o săptămână fără mâncare. Am fost mereu închisă într-o cameră ca și cum am fost la închisoare. Am fugit, am luat un taxi și l-au rugat pe taximetrist să mă ajute. Am avut noroc(...). Doi surori și doi frați sunt încă cu ISIS".

×
Subiecte în articol: statul islamic ISIS viol
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close