Antena 3 CNN Externe Şcoala a devenit prea scumpă pentru americani

Şcoala a devenit prea scumpă pentru americani

Şcoala a devenit prea scumpă pentru americani
04 Dec 2008   •   10:18

Costul urmării cursurilor unui colegiu a crescut de aproape trei ori mai mult decât costul vieţii, iar aceasta ar putea pune educaţia pe un plan la care să nu mai ajungă majoritatea americanilor, arată un raport al Centrului naţional pentru politici publice şi educaţie superioară din SUA. Acesta consideră că problema ar pute afecta competitivitatea globală a statului.
?Taxele pentru colegiu continuă să depăşească venitul familiei şi preţul altor necesităţi, precum îngrijirea medicală, alimentaţia sau plata serviciilor?, se scrie.
Taxele pentru colegiu, ajustate cu inflaţia, au crescut cu 439 procente din 1982 până în 2007, depăşind celelate cheltuieli. Venitul unei familii a crescut cu doar 147 % în aceeaşi perioadă.
Raportul a dat note sub 4 tuturor statelor în ce priveşte cât de abordabile sunt ca preţ , excepţie făcând California, care a primit un 7, scrie CNN.
În medie studenţii din clasa munctitoare sau dintre cei săraci plătesc 40% din venitul familiei pentru a se înscrie la colegiile publice de patru ani. Studenţii din clasa medie plătesc 25%.
În plus, studenţii se împrumută pentru a se înscrie şi a rămâne studenţi, iar în ultimul deceniu, suma împrumutată a crescut de peste două ori, se arată în raport.
În campania electorală pentru preşedinţia SUA, Barack Obama a promis că situaţia învăţământului şi a costului tot mai mare va fi una din priorităţile sale.
Doar 34 dintre tinerii din SUA se înscriu la un colegiu, sub media multorr ţări europene şi a Coreii, care deţine supremaţia cu 53 procente.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close