Antena 3 CNN Externe Şcoala din SUA unde 7.000 de becuri stau aprinse non-stop pentru că nimeni nu le poate stinge

Şcoala din SUA unde 7.000 de becuri stau aprinse non-stop pentru că nimeni nu le poate stinge

Timp de aproape un an și jumătate, un liceu din Massachusetts, SUA a fost iluminat non-stop cu 7.000 de becuri. Nici până în ziua de azi nimeni nu a reuşit să le stingă. Iată de ce. 

Şcoala din SUA unde 7.000 de becuri stau aprinse non-stop pentru că nimeni nu le poate stinge
Sursa foto: nbcnews.com
de Claudia Popovici    |    19 Ian 2023   •   23:00

Potrivit autorităţilor sistemul de iluminat, format din aproximativ 7.000 de becuri, a fost instalat la Liceul Regional Minnechaug, Massachusetts, SUA, în urmă cu un deceniu și a fost menit să economisească bani și energie.

Problemele au început pe 24 august 2021 când programul care controlează sistemul de iluminat s-a defectat. 

De atunci cele 7.000 de becuri au stat non-stop aprinse şi nimeni nu ştie cum să oprească sistemul de iluminat. 

Situaţia a afectat bugetul local, mai ales că în timpul pandemiei și după aceasta, costurile cu energia au fluctuat în mod sălbatic.

Citește şi: Soluţia găsită de un român pentru reducerea cu 80% a facturilor la curent şi gaze: "Sunt foarte mulţumit"

„ Am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a rezolva această problemă. Suntem conștienți că acest lucru îi costă pe contribuabili o sumă semnificativă de bani”, a declarat pentru NBC News Aaron Osborne, director adjunct regional Hampden-Wilbraham.

Pentru a face totuși economie, profesorii au scos manual becurile din corpurile de iluminat din sălile de clasă, în timp ce angajații au oprit întrerupătoarele care nu sunt conectate la sistemul principal pentru a stinge unele dintre luminile exterioare.

Cu toate acestea, a avea luminile aprinse tot timpul la liceul Minnechaug este o risipă vizibilă de bani ai contribuabililor, au declarat într-o scrisoare din 8 august 2022  membrii districtului școlar regional Hampden-Wilbraham.

„Imaginea pe care o proiectează această situaţie este una de dezordine într-o perioadă în care multe familii din comunitățile pe care le deservește districtul se luptă cu propriile costuri cu energia electrică”, au mai scris ei.

Pentru a rezolva problema autorităţile au luat decizia să schimbe complet sistemul de iluminat. 

Paul Mustone, președintele Reflex Lighting Group, a declarat că piesele de care au nevoie pentru a înlocui sistemul de la școală au sosit în sfârșit de la fabrica din China și se așteaptă să facă instalarea în vacanța din februarie.

"Și da, va exista un comutator de suprareglare de la distanță, astfel încât acest lucru să nu se mai întâmple", a subliniat acesta. 

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close