Antena 3 CNN Externe Țara care oferă 50.000 de lire sterline familiilor, indiferent de naționalitate, dispuse să se mute pe câteva din insulele ei

Țara care oferă 50.000 de lire sterline familiilor, indiferent de naționalitate, dispuse să se mute pe câteva din insulele ei

Scoția oferă 50.000 lire sterline bani de bun venit familiilor, indiferent de naționalitate, care se mută pe insulele ei, într-o încercare de a crește populația.

Țara care oferă 50.000 de lire sterline familiilor, indiferent de naționalitate, dispuse să se mute pe câteva din insulele ei
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    24 Mai 2022   •   18:09

Primii bani vor fi înmânați în câteva săptămâni.

Guvernul scoțian a declarat că intenționează să ofere 100 de obligațiuni la un cost de 5 milioane de lire sterline - primul set urmând să fie dat „în vară”.

Alasdair Allan, parlamentar scoțian pentru Insulele de Vest, a declarat pentru The Times: „Depopularea este una dintre cele mai mari amenințări la adresa comunităților noastre insulare. Orice putem face pentru a inversa tendințele de depopulare ar trebui încurajat.

„Aceste obligațiuni îi vor ajuta pe oameni să cumpere case, să înceapă afaceri și, în alt mod, să-și facă viața aici pe termen lung.”

Noile obligațiuni fac parte din Planurile pentru Insulele Naționale ale guvernului, care urmăresc să abordeze problema îndelungată a depopulării în numeroase comunități insulare.

Cu toate acestea, nu toată lumea este convinsă de idee - democratul liberal Liam McArthur a îndemnat guvernul să folosească banii pentru măsuri care ar aduce beneficii întregii comunități, potrivit Lad Bible.

El a declarat publicației de știri: „Soluția propusă pentru insule ajută doar o mică minoritate. În loc să ofere mită persoanelor, miniștrii scoțieni ar trebui să se angajeze să investească în proiecte care aduce beneficii comunitățile insulare în ansamblu.”

Însă noua schemă a atras deja atenția unui număr mare de oameni, iar unii dintre ei provin din zone îndepărtate, cum ar fi America de Sud.

×
Subiecte în articol: Scotia insule Marea Britanie
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close