Antena 3 CNN Externe Un scoțian a fost arestat după ce a planificat pe Facebook o petrecere la casa premierului. 1.000 de persoane s-au înscris

Un scoțian a fost arestat după ce a planificat pe Facebook o petrecere la casa premierului. 1.000 de persoane s-au înscris

Un scoțian a ajuns pe mâinile polițiștilor după ce a creat un eveniment pe Facebook, anunțând o petrecere la domiciliul premierului, imediat după ce au fost anunțate restricții COVID-19. În jur de 1.000 de oameni s-au înscris, iar arestarea sa a creat revoltă în mediul online.

Un scoțian a fost arestat după ce a planificat pe Facebook o petrecere la casa premierului. 1.000 de persoane s-au înscris
Sursa foto: Twitter/ thescottishsun.co.uk
de Cerasela Stafie    |    24 Dec 2021   •   20:10

Evenimentul de pe Facebook, denumit ”Petrecerea de sfârșit de an la casa lui Nicola Sturgeon”, a strâns peste 1.000 de doritori. Acesta a fost creat exact după ce după ce liderul politic a impus noi restricții COVID săptămâna aceasta, prin care interzis sărbătorile ”în masă” din această perioadă.

Pe rețelele de socializare, oamenii au vrut ”să aducă sărbătorile la premier acasă”. Atât evenimentul, cât și cel care l-a creat, Christopher Brown, în vârstă de 33 de ani, au fost raportați autorităților de sora primului ministru. 

Oamenii legii l-au reținut pe bărbatul care a avut inițiativa joi seara. El este cercetat în libertate pentru ”infracțiuni de comunicare” și urmează să se prezinte în fața unui judecător, scrie Daily Mail.

Vestea arestării tânărului a creat o adevărată revoltă pe rețelele de socializare: ”arestăm oameni pentru că fac glume acum?”, s-a întrebat un internaut.

Un utilizator de Twitter a susținut că „Scoția alunecă rapid către o formă foarte îngrijorătoare de autoritarism”.

Și nu au fost singurele comentarii care au condamnat decizia autorităților: „ea (Nicola Sturgeon) chiar urăște să vadă pe oricare dintre noi încercând să se distreze”.

O altă persoană a trecut la comparații: „taxat pentru organizarea unei petreceri. Chiar și Coreea de Nord ar crede că asta merge prea departe”. Totuși, cei mai mulți dintre internauți l-au lăudat pe cel care a organizat evenimentul, numindu-l ”legendă”.

Prim-ministrul se confruntă cu reacții adverse severe cu privire la ultimele sale restricții, care vor interzice efectiv fanilor fotbalului să mergă la meciuri, sărbătorile mari de Revelion sunt anulate, se limitează accesul în puburi și se închid cluburile de noapte.

Măsurile ei vor intra în vigoare din 27 decembrie și se preconizează că vor dura cel puțin trei săptămâni, deoarece Omicron aruncă țara în criză.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close