Antena 3 Externe Scrisoarea lui Obama către Trump, făcută publică. Ce l-a avertizat fostul preşedinte pe succesorul său

Scrisoarea lui Obama către Trump, făcută publică. Ce l-a avertizat fostul preşedinte pe succesorul său

04 Sep 2017   •   09:17
Scrisoarea lui Obama către Trump, făcută publică. Ce l-a avertizat fostul preşedinte pe succesorul său

Barack Obama, fostul preşedinte al Statelor Unite, l-a avertizat înainte de a ieşi din funcţie pe actualul lider de la Casa Albă, Donald Trump, prin intermediul unei scrisori, să susţină statul de drept şi să nu submineze "ordinea internaţională", informează The Guardian.

Fostul preşedinte i-a oferit lui Trump trei sfaturi esenţiale în cadrul unei scrisori din partea celui de-al 44-lea preşedinte de la Casa Albă către succesorul său. Scrisoarea a fost făcută publică duminică de CNN.

Obama i-a transmis lui Trump, care a îmbrăţişat izolaţionismul pe perioada campaniei sale: "Conducerea americană este indispensabilă în această lume".

El a adăugat: "Depinde de noi, ca prin intermediul acţiunii şi exemplului, să susţinem ordinea internaţională ce s-a extins în mod constant de la finalul Războiului Rece şi de care depind sănătatea şi siguranţa noastră".

În ce de-al treilea rând, Obama i-a solicitat succesorului său să protejeze "acele instituţii şi tradiţii precum legea de stat, separarea puterilor, protecţia egală şi libertăţile civile".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close