Antena 3 CNN Externe Scurgeri de apă radioactivă, la Fukushima. Tone de apă contaminată au ajuns în pământul din jur

Scurgeri de apă radioactivă, la Fukushima. Tone de apă contaminată au ajuns în pământul din jur

Scurgeri de apă radioactivă, la Fukushima. Tone de apă contaminată au ajuns în pământul din jur
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    07 Apr 2013   •   11:41
UPDATE 11:00- Compania care administrează centrala avariată Fukushima, TEPCO, a anunţat duminică o nouă posibilă scurgere de apă contaminată în sol, provenind de la un rezervor subteran de stocare, dar a minimizat consecinţele asupra mediului, relatează AFP.

Aproximativ 120 de tone de apă radioactivă s-au scurs de la un rezervor al fabricii nucleare de la Fukushima şi au contaminat pământul din jur, susţin autorităţile de la Tokio.

Incidentul a avut loc, sâmbătă, din cauza unei avarii la unul din cele şapte rezervoare de răcire a reactoarelor.

Compania care furnizează energie electrică fabricii urmează să stabilească cauza producerii acestui incident. Cei 13.000 de metri cubi de apă, rămaşi în rezervorul cu pricina, vor fi transferaţi la celelalte şase rezervoare în următoarele două săptămâni.

Potrivit surselor oficiale citate de presă, apa contaminată nu va ajunge în Mare.

Vineri, Tepco a anunţat întreruperea sistemului de răcire la rezervorul de neutralizare a combustibilului uzat al Reactorului numărul 3.

Situaţia centralei Fukushima este considerată stabilizată începând din decembrie 2011, dar instalaţia este foarte fragilă, în special în cazul unui nou cutremur urmat de un tsunami, ca cele care au pus în pericol acest complex atomic la 11 martie 2011.

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close