Antena 3 CNN Externe Scurgeri de gaz în Marea Baltică | Danemarca şi Suedia au declanşat o alertă

Scurgeri de gaz în Marea Baltică | Danemarca şi Suedia au declanşat o alertă

Alertă în ţările nordice, după ce au fost detectate scurgeri de gaz în Marea Baltică. Danemarca a declanşat alerta după ce, lângă ruta gazoductului rusesc Nord Stream 2, a fost detectată o scurgere de gaz. Şi Suedia a emis o alertă similară cu privire la două scurgeri de gaze la conducta Nord Stream 1.

Scurgeri de gaz în Marea Baltică | Danemarca şi Suedia au declanşat o alertă
Sursa foto: Antena 3
de Ioana Mircea    |    27 Sep 2022   •   12:39

Danemarca a declarat alertă după ce, în Marea Baltică, lângă ruta gazoductului rusesc Nord Stream Doi, a fost detectată o scurgere de gaz.

Oficialii de la Copenhaga au transmis că emanaţiile de gaz au apărut în apropierea insulei Bornholm, la aproximativ 20 km sud-est de teritoriul danez. Gazoductul Nord - Stream 2 face legătura între Rusia și Germania şi nu a fost pus încă în serviciu, dar este încărcat cu gaz.

Autoritatea maritimă daneză le-a recomandat echipajelor de pe nave să părăsească sau să evite de zona periculoasă. În aceeaşi zonă, a fost instituită şi o interdicție de survolare pentru avioane.

"Este periculoasă pentru traficul maritim. Navigația este interzisă pe o rază de cinci mile marine față de poziția raportată", a declarat autoritatea maritimă.

Gazoductul submarin este deținut majoritar de gigantul rus Gazprom. Scurgerea vine cu o zi înainte de inaugurarea unei noi conducte de gaz, Baltic Pipe, care leagă Danemarca de Polonia.

Autoritățile maritime responsabile din Germania, Danemarca, Suedia, Finlanda și Rusia au fost imediat informate. În primă fază, gazoductul va transporta două, trei miliarde de metri cubi de gaze anual.

×
Subiecte în articol: nord stream 2 gaze Danemarca Suedia
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close