Antena 3 Externe Se caută o soluţie diplomatică pentru conflictul din estul Ucrainei

Se caută o soluţie diplomatică pentru conflictul din estul Ucrainei

de M.Z.    |    10 Feb 2015   •   07:56
Se caută o soluţie diplomatică pentru conflictul din estul Ucrainei
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua

Liderii vest-europeni se străduiesc să găsească o soluţie diplomatică pentru conflictul din estul Ucrainei, unde luptele sunt tot mai intense. 

 
Cancelarul Angela Merkel a discutat cu preşedintele Barack Obama şi cu premierul Canadei, înainte de întâlnirea "ultimei şanse" cu Vladimir Putin, de la Minsk. 
 
Europenii mai speră, încă, în succesul negocierilor în timp ce, dincolo de Ocean, tot mai multe voci pledează pentru înarmarea Ucrainei. 
 
Cel puţin nouă militari ucraineni şi şapte civili au fost ucişi în ultimele 24 de ore. De la declanşarea conflictului, numărul victimelor a trecut de 5.300.
 
Liderii Germaniei şi Franţei vor propune Rusiei şi Ucrainei un nou plan de pace în reuniunea de la Minsk. Detaliile nu sunt cunoscute, dar presa vorbeşte de o zonă demilitarizată între poziţiile celor două părţi şi de o autonomie extinsă pentru regiunile controlate de separatişti. 
 
Înaintea reuniunii, Angela Merkel s-a deplasat la Washington pentru a-şi coordona poziţia cu preşedintele Barack Obama. Statele Unite ar putea decide să furnizeze arme Ucrainei, pentru a o ajuta să reziste în faţa rebelilor susţinuţi de Rusia.
 
În aşteptarea reuniunii de la Minsk, Uniunea Europeană a amânat extinderea sancţiunilor impuse Rusiei. Dar, într-un gest cu puternică valoare simbolică, miniştrii europeni de Externe au cerut Moscovei eliberarea unei femei-pilot ucrainene, capturată de separatişti şi trimisă în Rusia. 

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close