Antena 3 CNN Externe Se petrece în AMERICA secolului XXI. Cum explică un bărbat poligamia: "Sunt binecuvântat cu TREI soţii minunate"

Se petrece în AMERICA secolului XXI. Cum explică un bărbat poligamia: "Sunt binecuvântat cu TREI soţii minunate"

Se petrece în AMERICA secolului XXI. Cum explică un bărbat poligamia: "Sunt binecuvântat cu TREI soţii minunate"
Sursa foto: Foto: National Geographic
de O.P.    |    03 Iul 2013   •   12:53

"Una din cele mai comune fantezii ale bărbaţilor este să aibă relaţii sexuale cu mai multe femei în acelaşi timp", asta a declarat unul din cei mai mari sociologi şi terapeuţi care studiază problemele intime ale cuplurilor ce-i calcă pragul cabinetului.

Pornind de la această idee, jurnaliştii americani de la National Geographic au mers într-un loc ascuns publicului până în prezent - Centennial Park, Colorado City, Arizona - acolo unde se află o comunitate de oameni foarte specială.

Această aşezare a fost fondată în 1986, de mai mulţi lideri mormoni, iar în prezent este populată de 1500 de bărbaţi şi femei care locuiesc împreună.

National Geographic a reuşit să intre în interiorul acestei secte care practică poligamia, pentru a înţelege mai bine practicile condamnate de societatea americană.

Richard este un om de afaceri. El este căsătorit cu trei femei, alături de care locuieşte în aceeaşi casă. "Mă simt foarte binecuvântat. Soţiile mele sunt tratate foarte bine, au ce le trebuie, iar între ele există o relaţie de prietenie, încredere şi respect", a declarat bărbatul.

Acelaşi lucru l-au spus şi femeile, cel puţin în faţa camerelor de luat vederi: "A fost alegerea noastră. Ne dorim o astfel de viaţă".
În anii 1830-1840, fondatorul Bisericii mormonilor, Joseph Smith, a primit în viziunile sale acceptul de la patriarhii Vechiului Testament, ca bărbaţii să aibă mai multe neveste. De atunci, Biserica mormonă a încurajat ca membrii săi să devină poligami, dar totuşi, doar o mică parte din membri au urmat această directivă.

Oricum, la presiunile guvernului american, marea majoritate a mormonilor a renunţat la poligamie, începând cu anul 1910, iar comunitatea din Centennial Park face parte din aşa-numită Biserică fundamentalistă a mormonilor.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close