x close

Seceta face ravagii în staţiunile montane din Europa. Lipsa zăpezii ameninţă turismul din Alpi

de N.B.    |    01 Dec 2011   •   22:31
Seceta face ravagii în staţiunile montane din Europa. Lipsa zăpezii ameninţă turismul din Alpi Foto: Intact Images-EPA

Daca v-aţi făcut planuri de mers la schi în Austria sau in Franţa,  ar fi bine să urmăriţi prognoza meteo înainte de a porni la drum. Zăpada se lasă aşteptată în Alpii francezi. Hotelierii şi administratorii pârtiilor din Tirol suspină după zăpezile de altădată.

Potriivt meteorologilor, în această perioadă, zăpada lipseşte în speciale în Alpii nordici, la mari altitudini, lucru ieşit din comun, care bate toate recordurile ultimilor 50 de ani.

Proprietarilor de restaurante şi pensiuni turistice nu le rămân multe de făcut în aşteptarea zăpezii. Cea mai bună ofertă pe care le-o pot face turiştilor este bronzarea la altitudine.

Pe fondul crizei economice, o criză a precipitaţiilor este ultimul lucru de care au nevoie hotelierii din Alpi. Mai ales că situaţia nu se regăseşte doar în Franţa. Multe staţiuni austriece şi-au anulat ofertele de început de sezon, pentru că nu ninge. Iar în loc de risc de avalanşe au parte de risc de incendii de vegetaţie. Se anunţă cel mai secetos decembrie din 1920 până în prezent.

Citeşte mai multe despre:

zapada alpi statiuni montane seceta ninsoare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati