Antena 3 Externe Secret Service nu a observat că un bărbat care urcase în lift cu Barack Obama avea asupra sa o armă

Secret Service nu a observat că un bărbat care urcase în lift cu Barack Obama avea asupra sa o armă

de S.T.    |    01 Oct 2014   •   12:09
Secret Service nu a observat că un bărbat care urcase în lift cu Barack Obama avea asupra sa o armă
Sursa foto: Foto: Intact Images

Un bărbat care avea asupra sa o armă fără ca Secret Service să fi observat a urcat în lift cu preşedintele american Barack Obama în timpul vizitei acestuia la Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) din Atlanta, la 16 septembrie, relatează Washington Examiner.

Informaţia a apărut în aceeaşi zi în care directoarea Secret Service, Julia Piercon a fost audiată de o comisie a Camerei Reprezentanţilor în legătură cu incidentul din 19 septembrie, când un bărbat a sărit gardul Casei Albe şi a pătruns în reşedinţa prezidenţială.

O sursă familiară cu acest caz a declarat că Obama se afla în lift cu personalul său din cadrul Secret Service în momentul în care un ofiţer de securitate de la CDC care opera ascensorul a început să facă fotografii şi filme cu preşedintele folosind-şi telefonul mobil şi comportându-se neprofesionist.

Răspunzând comportamentului bărbatului, unul dintre agenţii care se aflau cu Obama a contactat un membru al echipei de protecţie care se ocupă de cazurile de activitate suspectă pentru a-l prelua pe bărbat şi a-l intervieva.

În timp ce acesta nu a negat că a făcut poze, supervizorul său din cadrul CDC, prezent la intervievare, i-a spus că s-a comportat iresponsabil şi i-a cerut să îi predea arma, fapt care i-a şocat pe ofiţerii Secret Service.

Înainte ca preşedintele să meargă undeva, agenţii Secret Service verifică cine va avea acces la liderul american şi orice persoană înarmată are nevoie de acord special, existând posibilitatea de a nu i se permite să poarte arma în prezenţa preşedintelui.

×
Subiecte în articol: Barack Obama secret service arma

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close