Antena 3 CNN Externe Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a cerut o încetare imediată a focului în Ucraina

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a cerut o încetare imediată a focului în Ucraina

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a cerut o încetare imediată a focului în Ucraina, când a vorbit vineri la telefon cu omologul său rus Serghei Şoigu, pentru prima dată de la invadarea Ucrainei de către Rusia, a declarat Pentagonul.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a cerut o încetare imediată a focului în Ucraina
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    13 Mai 2022   •   19:48

Austin a încercat de mai multe ori să încerce să discute cu Șooigu de când a început invazia în urmă cu aproape trei luni, dar oficialii au spus că Moscova nu a părut interesată să vorbească.

Austin a subliniat importanța menținerii liniilor de comunicare, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, într-un comunicat.

Agenția de presă rusă TASS a citat ministerul rus al Apărării spunând că apelul a avut loc „la inițiativa părții americane”.

„Au fost discutate probleme de actualitate ale securității internaționale, inclusiv situația din Ucraina”, a spus TASS, citând ministerul.

Statele Unite și Rusia au stabilit o linie telefonică de la invazie - pe care Moscova o numește „operațiune militară specială” - pentru a preveni calculele greșite și escaladarea în regiune.

Linia fierbinte este o linie telefonică deschisă, cu sediul la sediul Comandamentului European și cade în subordinea generalului Forțelor Aeriene, Tod Wolters, care conduce toate forțele americane de pe continent.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina SUA Pentagon
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close