Antena 3 Externe Secretar de stat: Grecia mai are bani pentru a funcţiona până în octombrie

Secretar de stat: Grecia mai are bani pentru a funcţiona până în octombrie

de N.B.    |    12 Sep 2011   •   19:43
Secretar de stat: Grecia mai are bani pentru a funcţiona până în octombrie
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA

Statul elen are bani pentru a funcţiona până în octombrie susţine secretarul de stat din Ministerul de Finanţe Filippos Sachinidis. Oficialul a subliniat, luni, necesitatea ca Grecia să primească următoarea tranşă a ajutorului financiar extern de la UE şi FMI, informează Reuters.

Întrebat cât timp mai poate plăti statul pensiile şi salariile, Sachinidis a declarat că Grecia are spaţiu de manevră în octombrie, perioadă în care sunt necesare ajustări pentru ca statul să poată continua să opereze fără probleme.

Declaraţia lui Sachinidis confirmă informaţii vehivulate, anterior, pe surse de oficiali eleni, potrivit cărora statul mai are bani doar pentru câteva săptămâni.

Reprezentanţii FMI şi UE au anunţat că cea de-a şasea tranşă a programului de ajutor financiar ar putea fi blocată din cauza derapajelor fiscale repetate.

Guvernul elen a anunţat introducerea unei noi taxe pe proprietăţi imobiliare, pentru a se asigura că va respecta ţintele bugetare şi va obţine tranşa de la FMI şi UE.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close