Antena 3 CNN Externe Secretarul General al NATO: "Rusia nu are nicio intenție să pună capăt războiului" 

Secretarul General al NATO: "Rusia nu are nicio intenție să pună capăt războiului" 

Țările occidentale trebuie să fie pregătite să-i furnizeze Ucrainei sprijin, în contextul în care Rusia nu dă semne că renunță la intențiile sale, a afirmat Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

Secretarul General al NATO: "Rusia nu are nicio intenție să pună capăt războiului" 
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Ian 2023   •   19:48

Stoltenberg a declarat într-un interviu pentru BBC că sprijinul militar va asigura supraviețuirea Ucrainei ca țară suverană și va forța Rusia să negocieze o încheiere a conflictului.

Potrivit oficialului, programul de mobilizare parțială adoptat de Rusia în septembrie a arătat că Moscova nu are nicio dorință de a pune capăt războiului.

"Forțele ucrainene au avansat de câteva luni.

Știm, de asemenea, că Rusia a mobilizat mult mai multe forțe, dintre care numeroase se antrenează acum. Toate acestea indică faptul că rușii sunt pregătiți să continue războiul și pot încerca să lanseze o nouă ofensivă", a continuat Jens Stoltenberg.

Stoltenberg: "Ce poate obține Ucraina la negocieri depinde de puterea de pe câmpul de luptă"

În opinia sa, NATO trebuie să se asigure că Ucraina este într-o poziție solidă în cazul unor negocieri între cele două părți beligerante.

"Trebuie să furnizăm sprijin Ucrainei acum, inclusiv sprijin militar, pentru că aceasta este singura modalitate de a convinge Rusia că trebuie să se așeze la masă și să negocieze cu bună credință și cu respectarea Ucrainei ca țară independentă din Europa.

Știm că ceea ce Ucraina poate realiza în jurul acelei mese depinde în totalitate de puterea de pe câmpul de luptă", a explicat Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice.

Anterior, Franța și-a reiterat sprijinul pentru Ucraina.

"Vom fi alături de voi în mod sigur. Vă vom ajuta până când este obținută victoria", a afirmat președintele francez Emmanuel Macron în mesajul său de Anul Noul, adresându-se ucrainenilor.

×
Subiecte în articol: Jens Stoltenberg Rusia razboi Ucraina NATO
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close