Antena 3 CNN Externe Secretarul de Stat al Vaticanului, acuzat de muşamalizarea unui scandal sexual

Secretarul de Stat al Vaticanului, acuzat de muşamalizarea unui scandal sexual

Secretarul de Stat al Vaticanului, acuzat de muşamalizarea unui scandal sexual
Sursa foto: Papa
06 Apr 2010   •   09:43

Scadalul abuzurilor sexuale în care sunt implicaţi preoţii catolici continuă. Potrivit unor documente publicate de cotidianul german Die Zeit şi citate de AFP, al doilea oficial din ierarhia administraţiei de la Vatican a încercat să muşamalizeze scandalul unui preot american acuzat de abuzarea a 200 de copii surzi.

Cardinalul italian Tarcisio Bertone, un prieten al lui Benedict al XVI-lea care deţine funcţia de secretar de Stat al Sfântului Scaun, a pus obstacole în calea elucidării cazului în care şi Papa fusese acuzat de muşamalizare.

În cadrul unei reuniuni de urgenţă din 1998 de la Vatican referitoare la cazul preotului american, cardinalul a spus că o asemenea ?infracţiune trebuie tratată în secret absolut". Acesta s-a opus începerii unui proces spunând că "dificultăţile care ar putea surveni din cauza cercetării" erau problematice.

În plus, documentele făcute publice de presa germană mai arată că prelatul a vrut "să evite un scandal pentru superiorul său".

La sfârşitul lunii martie, Papa a fost acuzat că a acoperit abuzurile unui preot american asupra a 200 copii surzi. În 2001, Benedict al XVI-lea, pe atunci cardinal, a emis un ordin în care cerea episcopilor catolici din lume să raporteze abuzurile asupra copiilor Vaticanului în mare secret şi să nu informeze poliţia.
Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close