Antena 3 CNN Externe Secretarul de stat american, Anthony Blinken, a ajuns la Kiev, într-o vizită oficială

Secretarul de stat american, Anthony Blinken, a ajuns la Kiev, într-o vizită oficială

Secretarul de stat american, Anthony Blinken, a ajuns miercuri la Kiev, într-o nouă vizită oficială în capitala Ucrainei. Acesta se va întâlni cu președintele Volodimir Zelenski.

Secretarul de stat american, Anthony Blinken, a ajuns la Kiev, într-o vizită oficială
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    06 Sep 2023   •   10:44

Update 13:00 Secretarul de stat american Antony Blinken s-a întâlnit la Kiev cu ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba.

În scurtele remarci făcute miercuri la Ministerul de Externe, Kuleba a declarat că "așteaptă cu nerăbdare o conversație productivă și orientată spre rezultate cu dumneavoastră".

Blinken a declarat că, în cea de-a patra sa vizită de la invazia rusă, a fost din nou "lovit de curajul și rezistența extraordinară a poporului ucrainean, a forțelor ucrainene, a conducerii Ucrainei. Și mă aflu aici, în primul rând, pentru a demonstra sprijinul nostru continuu și hotărât pentru Ucraina în timp ce face față acestei agresiuni". 

"Am văzut progrese bune în contraofensivă, ceea ce este foarte încurajator. Vrem să ne asigurăm că Ucraina are ceea ce are nevoie nu numai pentru a reuși în contraofensivă, ci și pentru a avea ceea ce are nevoie pe termen lung, pentru a se asigura că are o puternică capacitate de descurajare, o puternică capacitate de apărare, astfel încât, în viitor, agresiuni ca aceasta să nu se mai repete.", a mai spus acesta.

Știrea inițială: Secretarul de stat american Antony Blinkon a ajuns în urmă cu foarte puțin timp la Kiev. Presa din Ucraina a furizat mai multe imagini cu momentul sosirii oficialului american.

Este vorba despre o vizită oficială, însă până la această oră, Departamentul de Stat a refuzat să dea detalii despre ceea ce urmează să se întâmple, În contextul în care au fost alerte de raid aerian în Ucraina, noaptea trecută.

Sistemele de apărare aerian au respins un atac rusesc chiar în capitala Kiev, acolo unde a ajuns secretarul de stat american Antony Blinken, iar toate aceste informații au fost făcute publice pe Telegram, chiar de administrația militară a orașului.

Secretarul de stat american Antony Blinken va avea, la Kiev, o întâlnire cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Anthony Blinken a mai fost în capitala Ucrainei și în aprilie și septembrie anul trecut, când vizitele a fost închise presei din motive de securitate. 

×
Subiecte în articol: Kiev secretarul de stat
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close