Antena 3 CNN Externe Secretarul de Stat american: SI revendică cu mândrie răpirea şi punerea în stare de sclavie a mii de femei şi fete

Secretarul de Stat american: SI revendică cu mândrie răpirea şi punerea în stare de sclavie a mii de femei şi fete

Secretarul de Stat american: SI revendică cu mândrie răpirea şi punerea în stare de sclavie a mii de femei şi fete
Sursa foto: Foto:al-shorfa.com
15 Oct 2014   •   10:46

Secretarul de Stat american John Kerry a denunţat tratamentul "abject" aplicat femeilor şi fetelor yazidi de către gruparea Stat Islamic (SI), care le vinde drept sclave, informează AFP.
   
SI afirmă, în cea mai recentă ediţie a revistei sale de propagandă Dabiq, că a oferit ca pradă de război combatanţilor săi femei şi copii yazidi, capturaţi în nordul Irakului, lăudându-se că a restabilit sclavia.
   
"SI revendică în prezent cu mândrie răpirea, punerea în stare de sclavie, violul, căsătoria forţată şi vânzarea mai multor mii (...) de femei şi fete, unele în vârstă de doar 12 ani", a declarat Kerry într-un comunicat.
   
"SI îşi justifică tratamentul abject aplicat acestor femei şi fete pretinzând că acesta are binecuvântarea religiei. Fals. Total fals", a continuat el.
   
SI "nu reprezintă islamul", a adăugat Kerry.
   
Zeci de mii de yazidi, o minoritate care populează în majoritate nordul Irakului, au fost alungaţi de ofensiva extremiştilor din regiune, începută în urmă cu patru luni.
   
Statele Unite conduc o campanie aeriană internaţională împotriva SI în Irak din 8 august.
   
Potrivit liderilor yazidi şi ONG-urilor pentru apărarea drepturilor omului, această minoritate se confruntă cu un genocid, ceea ce a fost unul dintre motivele intrării în campanie a Statelor Unite.
   
Kerry a solicitat comunităţii internaţionale să condamne "tratarea ca nişte lucruri a femeilor şi copiilor, drept pradă de război, supunându-i unei violenţe fizice şi sexuale terifiante, intimidându-i şi privându-i de libertate".
   
Secretarul de Stat american a adăugat că SI reprezintă "ceea ce este mai rău din omenire".

×
Subiecte în articol: Stat Islamic John Kerry
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close