Antena 3 CNN Externe Secretarul general al ONU confirmă: Încep negocieri de pace pentru Yemen, pe 14 iunie, la Geneva

Secretarul general al ONU confirmă: Încep negocieri de pace pentru Yemen, pe 14 iunie, la Geneva

Secretarul general al ONU confirmă: Încep negocieri de pace pentru Yemen, pe 14 iunie, la Geneva
de S.T.    |    07 Iun 2015   •   00:18
Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a confirmat sâmbătă că, pe 14 iunie la Geneva, urmează să înceapă negocieri de pace pentru Yemen, potrivit unui comunicat al Națiunilor Unite, preluat de AFP.

Ban Ki-moon a reiterat "apelul său urgent către toate părțile din Yemen pentru angajarea unor consultări de bună-credință și fără condiții prealabile, în interesul poporului yemenit", a adăugat comunicat în legătură cu negocierile menite să pună capăt săptămânilor de conflict în care și-au pierdut viața peste 2.000 de persoane.

Secretarul general al ONU și-a exprimat "satisfacția că președintele Abd Rabbuh Mansur Hadi", în prezent în exil la Riad, "va trimite o delegație pentru a participa la consultările conduse de Națiunile Unite la Geneva, cu începere de la 14 iunie", scrie în document. "De asemenea, el a salutat faptul că părțile yemenite de la Sanna și-au făcut cunoscută dorința de a participa la aceste consultări", se menționează în comunicat.

Diplomați acreditați la ONU au adus anterior în discuție data de 14 iunie pentru lansarea negocierilor de pace, fără să fie confirmată până în prezent.

Scopul negocierilor de pace îl reprezintă introducerea unui armistițiu, a unui plan de retragere a rebelilor din zonele cucerite de la sfârșitul verii trecute, precum și o intensificare a livrărilor de ajutoare umanitare, au precizat vineri diplomați în post la New York.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close