Antena 3 CNN Externe Secretarul SUA al Securităţii Interne: Atentatul din New York este o tentativă ?de amatori?

Secretarul SUA al Securităţii Interne: Atentatul din New York este o tentativă ?de amatori?

Secretarul SUA al Securităţii Interne: Atentatul din New York este o tentativă  ?de amatori?
Sursa foto: janet napolitano
03 Mai 2010   •   19:23

Janet Napolitano, secretarul american al Securităţii Interne, declara că bomba neexplodată din Times Square în New York pare a fi o tentativă teroristă ?de amatori?.
Napolitano arăta că Federal Bureau of Investigation (FBI), Departemantul Securităţii Interne şi oficialii New York analizează imaginile video din zona unde a fost găsit vehiculul capcană, un SUV care a fost transportat duminică la un laborator în Queens după ce a fost folosit un robot pentru înlăturarea celor mai periculoase materiale.
Nu au existat informaţii care să sugereze că ar exista alte ţinte teroriste legate de incident, iar probele de până acum arată că aceasta a fost "o tentativă unică", sublinia Napolitano pentru Fox News.
"Există multe camere în acea zonă," arăta aceasta, adăugând că au fost prelevate amprente din maşină.
Autorităţile susţin că bomba, creată din butelii de propan, artificii obişnuite, 19 litri de benzină, două ceasuri şi fire, ar fi putut ucide multe persoane-
"Aceasta nu era o închipuire. Nu a fost o alarmă falsă. Era ceva adevărat- pentru a răni oamenii," declara comisarul de pompieri Sal Cassano, care sublinia că forţa bombei ar fi putut dărâma faţada unei clădiri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atentat terorist New York
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close