Antena 3 CNN Externe Secretul din criptă. Un mafiot italian, îngropat alături de victima sa. Poliţia i-a deschis mormântul

Secretul din criptă. Un mafiot italian, îngropat alături de victima sa. Poliţia i-a deschis mormântul

Secretul din criptă. Un mafiot italian, îngropat alături de victima sa. Poliţia i-a deschis mormântul
Sursa foto: Foto: haisentito.it
15 Mai 2012   •   07:42

Vaticanul este, din nou, în atenţia presei din toată lumea după apariţia unui nou scandal. Autorităţile au permis deschiderea unei cripte în care este înmormântat un mafiot controversat din Roma, suspect în cazul Emanuelei Orlando. Familia adolescentei, dispărută în urmă cu 30 de ani, ar putea desluşi în următoarele zile misterul dispariţiei acesteia.

Autorităţile de la Vatican au permis deschiderea criptei unui cap al mafiei din Roma, pentru a elucida misterul dispariţiei unei adolescente de 15 ani. În urma căutărilor, pe lângă rămăşiţele omeneşti ale mafiotului, anchetatorii au descoperit şi osemintele unei alte persoane.

Enrico de Pedis


Enrico "Renatino" De Pedis a fost suspect în cazul Emanuelei Orlandi, fiica unui angajat al Vaticanului, ce a dispărut în urmă cu aproape 30 de ani. În 2005, un apel anonim a mărturisit că secretul dispariţiei fetei este îngropat alături de mafiot. Familia Orlandi a demarat imediat procedurile legale pentru a putea deschide cripta.

De Pedis a terorizat capitala italiană în anii '80. Bărbatul a fost ucis în urmă cu 22 de ani, în timpul unei confruntări în stradă. Familia mafiotului a cerut să fie îngropat în siguranţă într-o criptă din Basilica Sant' Apollinare, de teamă că mormântul acestuia ar putea fi profanat de grupările mafiote rivale.

Emanuela Orlandi









×
Subiecte în articol: mafiot
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close