Antena 3 CNN Externe Secretul din interiorul Cadillac One, maşina cu care merge cel mai puternic om al lumii. "E mai ceva ca un TANC"

Secretul din interiorul Cadillac One, maşina cu care merge cel mai puternic om al lumii. "E mai ceva ca un TANC"

Secretul din interiorul Cadillac One, maşina cu care merge cel mai puternic om al lumii. "E mai ceva ca un TANC"
de O.P.    |    05 Dec 2012   •   08:58

Preşedintele SUA este cel mai bine păzit om din lume. Are la dispoziţia sa oameni bine antrenaţi, care îl păzesc şi se asigură că este în siguranţă oriunde ar merge.

De la avionul prezidenţial, Air Force One, până la maşina cu care se deplasează la întâlnirile oficiale, Cadillan One, preşedintele american este flancat de oameni antrenaţi de la serviciile secrete şi oriunde merge siguranţa acestuia este pusă pe primul loc.



Aşa se face că maşina cu care se deplasează preşedintele a fost supranumită "Bestia", pentru că este mai blindată decât un tanc.

Pentru început, trebuie să ştiţi că maşina preşedintelui este complet "sigilată" în cazul unui atac cu arme bio chimice, mai mult, rezervorul de carburanţi este izolat cu spumă pentru că în cazul unei explozii acesta să rămână intact, să nu explodeze.



În portbagaj se găsesc mai multe flacoane cu oxigen, dar şi extinctoare, în cazul izbucnirii unui incendiu, şi potrivit unor rapoarte, în maşină s-ar afla şi o pungă cu sânge, în cazul în care preşedintele este rănit şi are nevoie pe loc de transfuzii.



Agenţii care îl însoţesc pe preşedinte au la îndemână şi o puşcă, în cazul în care sunt nevoiţi să o folosească.

Materialele din care este confecţionată maşina - titaniu, aluminiu şi ceramică - o fac să fie o "fortăreţă pe roţi", iar geamurile sunt atât de groase, încât un glonţ abia zgârie suprafaţa acestora.

Cum arată Cadillac One, vedeţi în galeria foto de mai jos:





×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close