Antena 3 CNN Externe Sectorul de Dreapta refuză să se subordoneze Ministerului Apărării ucrainean

Sectorul de Dreapta refuză să se subordoneze Ministerului Apărării ucrainean

Sectorul de Dreapta refuză să se subordoneze Ministerului Apărării ucrainean
06 Ian 2015   •   15:23

Unităţile organizaţiei radicale Sectorul de Dreapta refuză în mod constant să se supună ordinelor date de către Ministerul Apărării ucrainean, a declarat consilierul prezidenţial Yury Biryukov, într-un interviu acordat postului tv ucrainean Canal 5.

"Personal am oferit o schemă legalizată pentru Sectorul de Dreapta. În particular, au fost oferite servicii contractuale, dar acestea au fost refuzate", adaugă Biryukov.

Oficialul de la Kiev precizează că "mai întâi de toate, forţele militare au nevoie de disciplină, ordine şi subordonarea unui sistem de comandă"
"Când o uniune patriotică îşi doreşte să păstreze cadrul legal, dar în acelaşi timp să funcţioneze autonom şi să nu se supună niciunui organism superior, este simplă funcţiune", menţionează consilerul prezidenţial.

Sectorul de Dreapta este o organizaţie a naţionaliştilor ucraineni radicali, formată în 2013, de mai multe grupări ale galeriilor de fotbal din ţară, aşa-zişii ultraşi.

Oficial, ei declară că scopul lor a fost acela de a întemeia un stat naţional ucrainean prin revoluţie. Încă de la începutul acestei organizaţii, a fost exprimată dorinţa de aderare la organismele europene şi ruperea oricăror legături cu Rusia.

Membrii Sectorului de Dreapta au reprezentat aripa dură în timpul protestelor din EuroMaidan.
Se presupune că ei sunt cei care se află în spatele masacrului din Odessa, când zeci de persoane, care manifestau împotriva politicii noului regim de la Kiev, au fost omorâte cu bestialitate.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close