Antena 3 CNN Externe Securitatea Pentagonului, pusă în pericol. Cum s-a aflat de o eroare imensă

Securitatea Pentagonului, pusă în pericol. Cum s-a aflat de o eroare imensă

Securitatea Pentagonului, pusă în pericol. Cum s-a aflat de o eroare imensă
Sursa foto: foto: pixabay.com
26 Mar 2016   •   21:12

Secretarul apărării din SUA, Ash Carter, a folosit un cont privat de e-mail pentru comunicări oficiale timp de aproape un an, informează sâmbătă presa americană, citată de EFE și Agerpres.

Mai multe ziare americane au solicitat publicarea respectivelor e-mailuri, invocând legea libertăţii de informare. Carter ar fi folosit contul personal până în decembrie 2015, când ziarul The New York Times a informat despre această practică.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook, a menţionat într-un comunicat că niciunul dintre e-mailurile lui Carter nu conţinea informaţii sensibile şi că toate mesajele sale având legătură cu activitatea sa publică sunt păstrate în sistemul registrelor federale.

Registrele, care însumează 1.336 de pagini de mesaje, arată că Ash Carter a încetat să mai utilizeze acel cont personal la o zi după ce ziarul The New York Times a făcut public acest lucru, cu toate că el a susţinut că renunţase să mai folosească acel cont cu câteva luni înainte.

Folosirea e-mailului personal pentru chestiuni de serviciu a fost o temă recurentă în SUA, după ce, în martie 2015, s-a aflat că Hillary Clinton, care speră să obţină nominalizarea Partidului Democrat în cursa pentru Casa Albă, a folosit exclusiv un cont personal pe când era secretar de stat al SUA. Urmarea a fost că Departamentul de Stat al SUA a publicat toate e-mailurile lui Hillary Clinton, mai puţin pe cele care conţineau informaţii confidenţiale.

×
Subiecte în articol: Pentagon
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close