Antena 3 CNN Externe Sediul Al-Jazeera din Cairo a fost incendiat de protestatarii din Piaţa Tahrir

Sediul Al-Jazeera din Cairo a fost incendiat de protestatarii din Piaţa Tahrir

Sediul Al-Jazeera din Cairo a fost incendiat de protestatarii din Piaţa Tahrir
21 Noi 2012   •   15:54

Birourile televiziunii Al-Jazeera din Egipt, situate în apropiere de Piaţa Tahrir, din Cairo, au fost atacate cu sticle incendiare de către manifestanţii furioşi.

Pentru a treia zi consecutiv, capitala egipteană a fost scena unor proteste anti-guvernamentale violente.

"În jur de ora 11.00, un grup de demonstranţi s-a adunat lângă clădirea în care avem birourile. Au început să arunce cu pietre, iar după ce au spart toate geamurile de la ferestre, au aruncat în interior cocktailuri Molotov. Un studio a fost cuprins de flăcări. Toate echipamentele de aici au fost distruse, camere, sisteme de iluminat, toate s-au făcut scrum", a declarat Abdulla Ebeid, managerul postului TV din Egipt.

La începutul protestelor de stradă, s-au înregistrat conflicte sporadice între demonstranţi şi forţele de ordine, cei din urmă ripostând cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene.

Un reprezentant al Ministerului de Interne de la Cairo a precizat că 118 persoane au fost arestate şi alte 60 au fost rănite în cele trei zile de violenţe.

Cei prezenţi în piaţă acuză postul Al-Jazeera că transmite informaţii părtinitoare, cele mai multe fiind în favoarea Frăţiei Musulmane.

×
Subiecte în articol: Cairo piata tahrir
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close