Antena 3 CNN Externe Șeful unei companii din Germania oferă angajaților un stimulent de vaccinare de 5.000 euro

Șeful unei companii din Germania oferă angajaților un stimulent de vaccinare de 5.000 euro

Angajații unei companii din Jena, landul Turingia, vor primi un bonus de 5.000 de euro chiar de la șeful lor, dacă se vaccinează împotriva COVID-19 până în ianuarie 2022.

Șeful unei companii din Germania oferă angajaților un stimulent de vaccinare de 5.000 euro
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    16 Noi 2021   •   23:42

În campaniile de vaccinare, autoritățile și oamenii care au vrut să se implice au dat dovadă de creativitate la stabilirea stimulentelor. S-au oferit de la vouchere, mici și cârnați, până la o jumătate de oră la bordel.

Un patron din Germania a depășit toate așteptările. Udo Böttcher este cu un pas înainte și a anunțat un bonus record pentru fiecare angajat care se vaccinează.

Compania are 550 de lucrători, iar acest lucru înseamnă o cheltuială destul de mare. ”În primul rând, este o investiție în sănătatea angajaților noștri”, a spus Böttcher, potrivit Focus.de.

”O rată de vaccinare cât mai mare protejează fiecare individ și minimizează riscul eșecurilor angajaților din cauza bolii sau a carantinei” a adăugat acesta.

Managerul a subliniat că vaccinarea trebuie să fie decizia fiecărui individ, iar oamenii nu vor fi constrânși să se imunizeze: ”dar suntem fericiți pentru toți cei care decid în cele din urmă în favoarea vaccinării”.

Deși suma totală pe care ar trebui să le-o plătească angajaților este una destul de mare, omul este convins că este cea mai bună variantă. El a explicat că ”dacă o mare parte a forței de muncă este absentă, riscul este semnificativ mai mare”.

„Oamenii au nevoie de un stimulent. Că acest lucru funcționează s-a dovedit și când s-au oferit cârnați în schimbul vaccinării,” a spus Danilo Frask, aflat și el într-o funcție de conducere în companie.

×
Subiecte în articol: vaccinare covid-19 stimulent bonus Germania
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close