Antena 3 CNN Externe Șeful Cosa Nostra, arestat la Palermo în aplauzele cetățenilor, după o fugă de 30 de ani | Capul mafiot se trata după extirparea unei tumori

Șeful Cosa Nostra, arestat la Palermo în aplauzele cetățenilor, după o fugă de 30 de ani | Capul mafiot se trata după extirparea unei tumori

Cel mai căutat șef al mafiei din Italia a fost arestat în Sicilia, după ce a fugit de autorități vreme de 30 de ani de fugă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Ian 2023   •   13:01

Matteo Messina Denaro a fost semnalat și apoi capturat după o vizită într-o clinică privată din Palermo, capitala Siciliei.

Denaro se trata în urma operației unei tumori, relatează corespondentul Antena 3 CNN în Italia, Naty Badea.

El a fost arestat chiar înainte de ora locală 10 (ora 11 în România) și dus într-o locație secretă de către carabinieri.

La Palermo, oamenii au filmat cu telefoanele și au aplaudat în stradă operațiunea forțelor polițienești, la care ar fi participat peste 100 de militari, conform presei din peninsulă.

Matteo Messina Denaro a fost judecat și condamnat, în lipsă, la închisoare pe viață pentru numeroase crime.

Denaro, responsabil de uciderea judecătorilor anti-Mafia în anii '90

Printre acestea se numără uciderea, în 1992, a procurorilor anti-mafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino, atacurile mortale cu bombă din 1993. de la Milano, Florența și Roma și răpirea, torturarea și uciderea fiului de 11 ani al unui mafiot care a acceptat să colaboreze cu autoritățile și să depună mărturie la tribunal.

În cadrul organizației criminale Cosa Nostra, Denaro a supervizat activități precum afacerile frauduloase, aruncarea ilegală de deșeuri, spălarea de bani și traficul de droguri.

Se spune că ar fi fost protejatul lui Toto Riina, șeful clanului Corleone, arestat în 1993 după 23 de ani de fugă.

Fugar din 1993, Denaro dădea ordine din diferite locații secrete locotenenților săi.

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a mulțumit forțelor armate pentru munca depusă în reținerea a ceea ce ea a numit "cel mai important membru al grupului criminal mafiot", afirmând că arestarea lui Denaro "este o mare victorie pentru stat".

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close