Antena 3 CNN Externe Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a Rusiei a murit încercând să salveze viața altei persoane

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a Rusiei a murit încercând să salveze viața altei persoane

Yevgeny Zinichev, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență al Rusiei, a murit miercuri, în timpul unui exercițiu de antrenament în Arctica.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a Rusiei a murit încercând să salveze viața altei persoane
Sursa foto: Twitter/ Oliver Carroll
de Alexandra Ionescu    |    08 Sep 2021   •   13:44

Zinichev, în vârstă de 55 de ani, care se ocupa de Departamenul pentru Situații de Urgență din 2018 a murit în timp ce încerca să salveze viața altei persoane.

„Ministerul Situații Excepționale al Rusiei anunță cu tristețe că Evgheni Zinicev a decedat în timpul exercițiilor interdepartamentale pentru protejarea zonei arctice de situații excepționale, salvând viața unui om”, se menționează în comunicatul ministerului.

Nu au fost oferite mai multe detalii oficiale, dar se presupune că a încercat să salveze un cameraman care a căzut de pe o stâncă.

”El și cameramanul erau pe marginea unei stânci. Cameramanul a alunecat și a căzut în apă.

”Zinichev a sărit după el și s-a lovit de o stâncă”, a spus Margarita Simonia, redactor şef al postului de televiziune pro-Kremlin RT.

Cameramanul, Alexander Melnik, în vârstă de 63 de ani a murit și el.

Zinichev se afla în Arctica pentru a superviza o serie de exerciții de amploare, și pentru a vizita o stație de pompieri din Norilsk.

Înainte de a fi ministru, se crede că Zinichev s-a ocupat de securitatea președintelui Vladimir Putin.

Zinicev s-a născut pe 18 august 1966, în Leningrad. A absolvit facultatea de economie și facultatea de finanțe și credite a Institutului de Afaceri și Drept din Sankt Petersburg.

În 2013 s-a recalificat profesional la Academia Militară a Statului Major al Forțelor Armate ale Rusiei.

În 1984-1986 și-a îndeplinit serviciul militar în forțele armate ale URSS în Flota de Nord. Între 1987 și 2015 a activa în serviciile de securitate.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close