Antena 3 CNN Externe Șeful spionajului militar ucrainean, vizită-surpriză în cel mai fierbinte loc de pe linia frontului

Șeful spionajului militar ucrainean, vizită-surpriză în cel mai fierbinte loc de pe linia frontului

Generalul Kirilo Budanov, șeful serviciilor militare de informații ucrainene, a vizitat orașul Severodonețk, aprig disputat de ruși și de forțele de apărare ale Kievului.

Șeful spionajului militar ucrainean, vizită-surpriză în cel mai fierbinte loc de pe linia frontului
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    06 Iun 2022   •   15:31

Vizia lui Budanov (foto) vine pe fondul informațiilor că situația luptătorilor ucraineni din oraș s-a înrăutățit. 

Serghei Gaidai, guvernatorul militar ucrainean al regiunii Lugansk, a adus, luni, precizări în acest sens, după ce la finele săptămânii trecute forțele ucrainene au anunțat că au recuperat o parte dintre pozițiile cedate anterior rușilor.

"Luptele intense continuă în oraș. Apărătorii noștri au reușit, o vreme, să contraatace și au eliberat aproape jumătate din oraș. În prezent însă, situația noastră s-a înrăutățit din nou", a precizat Gaidai.

El a reiterat că rușii recurg la "tactica standard a pământului pârjolit" și a arătat că evacuarea celor aproximativ 15.000 de civili aflați încă în oraș este imposibilă din cauza luptelor.

Șeful spionajului ucrainean a inspectat activitatea din Severodonețk

Generalul Budanov a inspectat activitatea unităților de informații din Severodonețk, a precizat Directoratul de Informații ucrainean pe canalul său de pe platforma Telegram și pe site-ul său guvernamental.

"Budanov a fost pus la curent cu situația operațională în această zonă a frontului și a stabilit acțiunile viitoare ale unităților Directoratului Principal de Informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării", a mai precizat sursa citată.

Declarația adaugă că Rusia bombardează cu prioritate în zonă orașul Lîsîceansk, aflat într-o poziție strategică în apropierea râului Doneț.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Zelenski, vizită în Zaporojie, pe linia frontului

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat trupele de pe linia frontului din regiunea Zaporojie, în sud-estul țării.

Un anunț în acest sens a fost făcut duminică de administrația sa, la o săptămână după o deplasare similară în regiunea nord-estică Harkov.

"Vreau să vă mulțumesc pentru munca voastră minunată (...), pentru că ne protejați pe noi toți, statul nostru", a declarat Zelenski.

El a ținut un minut de reculegere pentru trupele căzute la datorie.

Conform sursei citate, președintele ucrainean a vizitat, de asemenea, o unitate medicală din regiune și a vorbit cu oamenii forțați să își părăsească locuințele, veniți inclusiv din Mariupol, oraș controlat în prezent de trupele ruse, după un asediu de aproape trei luni.

El a promis că toate persoanele strămutate vor fi relocate corespunzător.

×
Subiecte în articol: Kirilo Budanov Severodonețk
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close