Şefa Misiunii Republicii Moldova la Consiliul Europei acuză România că a orchestrat protestele de la Chişinău

23 Apr 2009   •   14:13
Şefa Misiunii Republicii Moldova la Consiliul Europei acuză România că a orchestrat protestele de la Chişinău parlamentul european

Liderii opoziţiei moldovene se întâlnesc joi la Strasbourg cu membrii Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European. Se va discuta situaţia din Republica Moldova, după alegerile parlamentare. Întâlnirea are loc în contextul în care preşedintele Curţii Constituţionale moldovene a declarat că opoziţia nu a strâns la timp probele privind fraudarea alegerilor parlamentare din 5 aprilie şi de aceea acuzele nu au fost cercetate.

În acelaşi timp, şefa Misiunii Republicii Moldova la Consiliul Europei, Eugenia Chistrugă, a formulat din nou acuzaţii la adresa României cu privire la orchestrarea protestelor violente de la Chişinău, în cadrul unei reuniuni organizate miercuri de Comisia de Politică Externă a Parlamentului European, potrivit Europa Liberă. Aceasta a părăsit sala imediat după citirea discursului în care acuza România de aceste fapte, declarând că nu vrea să participe la discuţii cu europarlamentarii români şi ceilalţi europarlamentari prezenţi acolo.

Antena3.ro

Parteneri
x close