Antena 3 CNN Externe Şefa Misiunii Republicii Moldova la Consiliul Europei acuză România că a orchestrat protestele de la Chişinău

Şefa Misiunii Republicii Moldova la Consiliul Europei acuză România că a orchestrat protestele de la Chişinău

Şefa Misiunii Republicii Moldova la Consiliul Europei acuză România că a orchestrat protestele de la Chişinău
Sursa foto: parlamentul european
23 Apr 2009   •   14:13

Liderii opoziţiei moldovene se întâlnesc joi la Strasbourg cu membrii Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European. Se va discuta situaţia din Republica Moldova, după alegerile parlamentare. Întâlnirea are loc în contextul în care preşedintele Curţii Constituţionale moldovene a declarat că opoziţia nu a strâns la timp probele privind fraudarea alegerilor parlamentare din 5 aprilie şi de aceea acuzele nu au fost cercetate.

În acelaşi timp, şefa Misiunii Republicii Moldova la Consiliul Europei, Eugenia Chistrugă, a formulat din nou acuzaţii la adresa României cu privire la orchestrarea protestelor violente de la Chişinău, în cadrul unei reuniuni organizate miercuri de Comisia de Politică Externă a Parlamentului European, potrivit Europa Liberă. Aceasta a părăsit sala imediat după citirea discursului în care acuza România de aceste fapte, declarând că nu vrea să participe la discuţii cu europarlamentarii români şi ceilalţi europarlamentari prezenţi acolo.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Republica Moldova proteste Chisinau
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close