Şefii serviciilor de securitate din Ucraina s-au reunit de URGENŢĂ, pe fondul ameninţărilor Rusiei

de G.S.    |    01 Mar 2014   •   17:28
Şefii serviciilor de securitate din Ucraina s-au reunit de URGENŢĂ, pe fondul ameninţărilor Rusiei Foto: Agerpres/Xinhua
Comandanţii armatei ucrainene şi şefii serviciilor de securitate au fost convocaţi, sâmbătă după-amiază, pentru o reuniune de urgenţă în contextul în care Rusia pregăteşte o intervenţie militară în Crimeea, informează CNN, conform Mediafax.
Reuniunea, convocată de Administraţia interimară proeuropeană de la Kiev, intervine în contextul în care preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut aprobarea Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului, pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina până la normalizarea situaţiei.
"Din cauza situaţiei extraordinare din Ucraina şi a ameninţărilor la adresa cetăţenilor ruşi, trupe ruse ar putea fi desfăşurate în Ucraina. Domnul Putin a cerut Consiliului Federaţiei să autorizeze utilizarea forţelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei până la normalizarea situaţiei politice din această ţară", informează un comunicat al Kremlinului.
 

x close