Antena 3 CNN Externe Şeful armatei egiptene avertizează asupra pericolului ce planează asupra statului

Şeful armatei egiptene avertizează asupra pericolului ce planează asupra statului

Şeful armatei egiptene avertizează asupra pericolului ce planează asupra statului
Sursa foto: Foto: AFP
29 Ian 2013   •   15:50

Ministrul Apărării egiptean, generalul Abdel Fattah Sissi, avertizează că în cazul în care criza politică din ţară nu se rezolvă rapid, "Egiptul va ajunge în pragul prăbuşirii statale".

Comentariile generalului au venit în timp ce armata egipteană a dispus un număr larg de trupe în oraşele din preajma Canalului Suez, un punct comercial major, care face legătura între Marea Roşie şi Marea Mediterană. Sissi a declarat că principala sa grijă este să asigure siguranţa transporturilor maritime din zona Suez.

"Amplasarea armatei în Port Said şi provinciile Suez este destinată protejării intereselor vitale şi strategice ale statului într-un punct cheie, aşa cum este Canalul Suez", a precizat demnitarul.

În ultima săptămână, 52 de persoane au murit pe fondul protestelor violente înregistrate în principale oraşe din vecinătatea Canalului: Port Said, Ismailia şi Suez.
Preşedintele Mohammed Morsi a declarat stare de urgenţă în aceste oraşe, iar după ora 21.00 este interzisă circulaţia civililor pe străzi.
Cu toate aceste măsuri impuse de autorităţi, cafenelele şi magazinele au rămas deschise în cele trei oraşe, iar mii de egipteni s-au strâns din nou, în cele trei oraşe, pentru a protesta.
Presa locală informează că 590 de persoane au fost rănite în manifestările de ieri noapte.

×
Subiecte în articol: Egipt marea mediterana proteste violente
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close