Antena 3 Externe Şeful Consiliului European convoacă o reuniune de urgenţă a liderilor UE. Tema - criza datoriilor

Şeful Consiliului European convoacă o reuniune de urgenţă a liderilor UE. Tema - criza datoriilor

de Antena3.ro    |    10 Iul 2011   •   23:25
Şeful Consiliului European convoacă o reuniune de urgenţă a liderilor UE. Tema - criza datoriilor Foto: Intact Images/ EPA

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a convocat pentru luni o reuniune de urgenţă a oficialilor la vârf din UE pentru a discuta despre pregătirea celui de-al doilea pachet de ajutor extern pentru Grecia şi îngrijorările privind presiunile pieţelor financiare asupra Italiei, transmite Reuters.

La reuniune au fost invitaţi preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, preşedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi comisarul pentru Economie şi Afaceri Monetare, Olli Rehn.

Printre temele de discuţie se numără blocajul intervenit în proiectul privind implicarea sectorului privat într-un al doilea pachet de ajutor financiar pentru Grecia şi îngrijorarea referitoare la Italia, după ce vineri a fost înregistrată o vânzare masivă de active italiene.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close